Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Květáková polévka se sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Snadné Pro 6 osob nebo 4 dospělé a 4 děti

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1007 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 80 g
Tuky 48 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hustá zeleninová polévka, která zasytí, zahřeje a její příprava netrvá dlouho.

Suroviny

nasekaná
asi 900 g, na růžičky
oloupaná, na kostky
vývar zeleninový 700 ml
mléko 400 ml
sůl
pepř
čedar 100 g
vyzrálý nebo jiný sýr, nastrouhaný

Postup

1

Máslo rozehřejte ve větším hrnci. Přidejte cibuli a osmahněte ji doměkka, trvá to asi pět minut. Pak přisypte růžičky květáku a brambory, zalijte vývarem a mlékem, osolte a opepřete. Přiveďte k varu, pak stáhněte oheň a nechte asi půl hodiny probublávat, aby květák změkl.

2

Promixujte dohladka (pokud chcete, vyndejte z polévky několik brambor a růžiček květáku na ozdobu). Přímo na talíři ozdobte sýrem a několika kapkami mléka.

Něco navíc: Polévku můžete mít až dva dny v lednici nebo měsíc v mrazáku. Sýr do ní dejte až před podáváním.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...