Hustá zeleninová polévka, která zasytí, zahřeje a její příprava netrvá dlouho.
Postup
1
Máslo rozehřejte ve větším hrnci. Přidejte cibuli a osmahněte ji doměkka, trvá to asi pět minut. Pak přisypte růžičky květáku a brambory, zalijte vývarem a mlékem, osolte a opepřete. Přiveďte k varu, pak stáhněte oheň a nechte asi půl hodiny probublávat, aby květák změkl.
2
Promixujte dohladka (pokud chcete, vyndejte z polévky několik brambor a růžiček květáku na ozdobu). Přímo na talíři ozdobte sýrem a několika kapkami mléka.
Něco navíc: Polévku můžete mít až dva dny v lednici nebo měsíc v mrazáku. Sýr do ní dejte až před podáváním.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Party na sněhu: Recepty pro zimní party venku(4 recepty )
- Květáková polévka mnoha chutí: 16 receptů pro fanoušky květáku(16 receptů )