Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Květáková polévka se sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.4/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Snadné Pro 6 osob nebo 4 dospělé a 4 děti

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1007 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 80 g
Tuky 48 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hustá zeleninová polévka, která zasytí, zahřeje a její příprava netrvá dlouho.

Suroviny

nasekaná
asi 900 g, na růžičky
oloupaná, na kostky
vývar zeleninový 700 ml
mléko 400 ml
sůl
pepř
čedar 100 g
vyzrálý nebo jiný sýr, nastrouhaný

Postup

1

Máslo rozehřejte ve větším hrnci. Přidejte cibuli a osmahněte ji doměkka, trvá to asi pět minut. Pak přisypte růžičky květáku a brambory, zalijte vývarem a mlékem, osolte a opepřete. Přiveďte k varu, pak stáhněte oheň a nechte asi půl hodiny probublávat, aby květák změkl.

2

Promixujte dohladka (pokud chcete, vyndejte z polévky několik brambor a růžiček květáku na ozdobu). Přímo na talíři ozdobte sýrem a několika kapkami mléka.

Něco navíc: Polévku můžete mít až dva dny v lednici nebo měsíc v mrazáku. Sýr do ní dejte až před podáváním.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč