Křupavý ovesný koláč s jablky

Křupavý ovesný koláč s jablky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 (73)
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3855 kcal
Bílkoviny 40 g
Cukr 509 g
Tuky 170 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Hledáte způsob, jak si oblíbit ovesné vločky? Upečte si koláč.

Suroviny

Na těsto
ovesné vločky 200 g
v biokvalitě
lískové oříšky 50 g
opražené, + na ozdobu
mouka špaldová hladká 50 g
celozrnná, jemně mletá
sůl mořská špetka
olej 100 ml
za studena lisovaný (slunečnicový / sezamový / olivový
javorový sirup 100 ml
bio
Na jablečnou náplň
jablka 600 g
očištěná, na kostičky
javorový sirup 2 PL
olej 2 PL
lze nahradit máslem
Na pudink
ovesné mléko 500 ml
javorový sirup 5 PL
pudinkový prášek 1 bal
bio

1 Ovesné vločky a lískové oříšky rozmixujte najemno a smíchejte s moukou a solí. Zvlášť vyšlehejte sirup s olejem. Vlijte k suchým ingrediencím a vypracujte pevné a kompaktní těsto. Podle potřeby přidávejte vodu; většinou stačí dvě až tři lžíce. Nechte chvilku odpočinout. Pak těstem vyložte koláčovou formu o průměru 25–30 cm a pečte asi půl hodiny při 180 ºC.

2 Mezitím poduste kostičky jablek s máslem a s javorovým sirupem tak, aby lehce zezlátla, ale ještě držela tvar. Rozložte je na vychladlý korpus.

3 Ovesné mléko, javorový sirup a pudinkový prášek vařte za stálého míchání do ztuhnutí. Vzniklým krémem přelijte jablka. Ztuhlé ozdobte sekanými lískovými oříšky.

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit