0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křupavý ovesný koláč s jablky

Křupavý ovesný koláč s jablky

3.7 / 5. Počet hodnocení: 75
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3855 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 509 g
Tuky 170 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hledáte způsob, jak si oblíbit ovesné vločky? Upečte si koláč.

Suroviny

Na těsto
ovesné vločky 200 g
v biokvalitě
lískové oříšky 50 g
opražené, + na ozdobu
mouka špaldová hladká 50 g
celozrnná, jemně mletá
sůl mořská 1 špetka
olej 100 ml
za studena lisovaný (slunečnicový / sezamový / olivový
javorový sirup 100 ml
bio
Na jablečnou náplň
jablko 600 g
očištěná, na kostičky
javorový sirup 2 PL
olej 2 PL
lze nahradit máslem
Na pudink
ovesné mléko 500 ml
javorový sirup 5 PL
pudinkový prášek 1 bal
bio

1 Ovesné vločky a lískové oříšky rozmixujte najemno a smíchejte s moukou a solí. Zvlášť vyšlehejte sirup s olejem. Vlijte k suchým ingrediencím a vypracujte pevné a kompaktní těsto. Podle potřeby přidávejte vodu; většinou stačí dvě až tři lžíce. Nechte chvilku odpočinout. Pak těstem vyložte koláčovou formu o průměru 25–30 cm a pečte asi půl hodiny při 180 ºC.

2 Mezitím poduste kostičky jablek s máslem a s javorovým sirupem tak, aby lehce zezlátla, ale ještě držela tvar. Rozložte je na vychladlý korpus.

3 Ovesné mléko, javorový sirup a pudinkový prášek vařte za stálého míchání do ztuhnutí. Vzniklým krémem přelijte jablka. Ztuhlé ozdobte sekanými lískovými oříšky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Komentáře

Andrea Turoková

recept sa nenachadza v cisle 03/2007 ale 03/2008

Apetit magazín

Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...
Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...

Obchod Apetit