Hledáte způsob, jak si oblíbit ovesné vločky? Upečte si koláč.
Suroviny
Na těsto
ovesné vločky
200
g
v biokvalitě
lískové oříšky
50
g
opražené, + na ozdobu
mouka špaldová hladká
50
g
celozrnná, jemně mletá
sůl mořská
1
špetka
olej
100
ml
za studena lisovaný (slunečnicový / sezamový / olivový
javorový sirup
100
ml
bio
Na jablečnou náplň
jablko
600
g
očištěná, na kostičky
javorový sirup
2
PL
olej
2
PL
lze nahradit máslem
Na pudink
ovesné mléko
500
ml
javorový sirup
5
PL
pudinkový prášek
1
bal
bio
Postup
1
Ovesné vločky a lískové oříšky rozmixujte najemno a smíchejte s moukou a solí. Zvlášť vyšlehejte sirup s olejem. Vlijte k suchým ingrediencím a vypracujte pevné a kompaktní těsto. Podle potřeby přidávejte vodu; většinou stačí dvě až tři lžíce. Nechte chvilku odpočinout.
2
Pak těstem vyložte koláčovou formu o průměru 25–30 cm a pečte asi půl hodiny při 180 ºC.
3
Mezitím poduste kostičky jablek s máslem a s javorovým sirupem tak, aby lehce zezlátla, ale ještě držela tvar. Rozložte je na vychladlý korpus.
4
Ovesné mléko, javorový sirup a pudinkový prášek vařte za stálého míchání do ztuhnutí. Vzniklým krémem přelijte jablka. Ztuhlé ozdobte sekanými lískovými oříšky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Amerika vs. Francie plus 30 dalších koláčů s jablky, které si zamilujete(30 receptů )
- 10 luxusních snídaní s ovesnými vločkami(10 receptů )
- Co s jablky: 35 snadných jablečných dezertů, na kterých si pochutnají všichni (35 receptů )
- Koláče na neděli: luxusní moučníky, na které bude chtít recept každý(188 receptů )
Komentáře