Kuře naplacato na mandlích

Kuře naplacato na mandlích

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Více než hodinu Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1594 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 17 g
Tuky 142 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Pečete často a rádi kuře? Co tentokrát zkusit přidat mandle a česnek? Ideální v horkých dnech se salátem.

Suroviny

kuře 1 ks
o váze cca 1,2 kg
olivový olej
na potření
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě mletý
mandle 3 PL
loupané, nasekané
máta 2 PL
jemně sekané lístky
česnek 2 stroužky
krupicový cukr 1 ČL
citronová štáva 60 ml
olivový olej 125 ml
rukola
k servírování
1 Troubu předehřejte na 220 °C. Pomocí kuchyňských nůžek nastřihněte kuře podél páteře a dlaní jej roztlačte do pekáče vyloženého papírem na pečení. Kuře potřete olejem, posolte a opepřete. Pečte asi 50 minut dozlatova.

2
Mezitím smíchejte mandle, mátu, česnek, cukr, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř. Vzniklou směsí potřete kuře a pečte ještě deset minut. Podávejte s rukolou.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit