Pečete často a rádi kuře? Co tentokrát zkusit přidat mandle a česnek? Ideální v horkých dnech se salátem.
Suroviny
kuře
1
ks
o váze cca 1,2 kg
olivový olej
na potření
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě mletý
mandle
3
PL
loupané, nasekané
máta
2
PL
jemně sekané lístky
česnek
2
stroužky
krupicový cukr
1
ČL
citronová šťáva
60
ml
olivový olej
125
ml
k servírování
Postup
1
1 Troubu předehřejte na 220 °C. Pomocí kuchyňských nůžek nastřihněte kuře podél páteře a dlaní jej roztlačte do pekáče vyloženého papírem na pečení. Kuře potřete olejem, posolte a opepřete. Pečte asi 50 minut dozlatova.
2 Mezitím smíchejte mandle, mátu, česnek, cukr, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř. Vzniklou směsí potřete kuře a pečte ještě deset minut. Podávejte s rukolou.
2 Mezitím smíchejte mandle, mátu, česnek, cukr, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř. Vzniklou směsí potřete kuře a pečte ještě deset minut. Podávejte s rukolou.