Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře s avokádovou salsou
Kuře s avokádovou salsou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře s avokádovou salsou

4.4/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1150 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 62 g
Tuky 46 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Avokádová salsa tvoří skvělý doporovod k opečenému kuřecímu masu. 

Související recepty

Suroviny

olivový olej 2 ČL
kůra a šťáva
koriandr čerstvý 1 PL
nebo bazalka
jarní cibulka 3 ks

Postup

1

Zahřejte nepřilnavou pánev, vlijte na ni olej a asi deset minut opékejte maso; jednou obraťte. Na poslední minutu přidejte limetovou šťávu.

2

 Zatím rozpulte avokádo, vyjměte pecku, oloupejte je a dužinu nakrájejte do misky. Pomeranče oloupejte a ostrým nožem vykrojte jednotlivé dílky do misky s avokádem. Přisypte zbylé suroviny, zlehka promíchejte a servírujte s kuřetem.

Komentáře

16.12.2007 16:10
Kuře bylo křehké a chuť avokáda působila příjemným dojmem. Dobré s rýží
14.09.2007 08:32
Recept se nachází v č.3/07, str.17

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...