Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře na víně a smetaně se špenátem

Kuře na víně a smetaně se špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře na víně a smetaně se špenátem

5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–5 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2811 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 87 g
Tuky 201 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuře na víně a smetaně je vždycky dobrý nápad. Díky přípravě v pomalém hrnci bude maso neuvěřitelně šťavnaté. V receptu můžete snadno obměnit zelený prvek v omáčce – špenát můžete nahradit kadeřávkem (bez tuhých řapíků) nebo pórkem nakrájeným na jemná kolečka.

Suroviny

kuřecí stehenní řízky 500 g
nebo prsní řízky s kůží (mohou být i s kostí a křídlem jako supreme)
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
tymián 2 PL
odrhnuté lístky + na ozdobení
nakrájené nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
hořčice dijonská 3 PL
nahrubo pokrájený
strouhaný
Na celerové pyré
celer 500 g
nakrájený na kostičky
sůl

Postup

1

Kuřecí maso osolte, opepřete, potřete olejem a obalte v nasekaných tymiánových lístcích. V pánvi (nebo přímo v pomalém hrnci, pokud to model přístroje umožňuje) rozehřejte trochu oleje a opečte na něm kuře ze všech stran dozlatova. Kuře vyjměte a na oleji a tuku z masa krátce opečte šalotky, na poslední chvíli přisypte česnek.

2

Opečené šalotky a česnek přendejte do pomalého hrnce, přidejte víno a hořčici. Rozmíchejte. Do tekutiny vložte kuře opečenou kůží nahoru a nastavte hrnec na nízký výkon (low) na 4–6 hodin, podle velikosti masa. Hodinu před koncem vaření přilijte smetanu.

3

Zatímco se kuře vaří, připravte celerové pyré. Na másle opečte dozlatova očištěný bulvový celer, nakrájený na kostičky. Přilijte vodu, aby byl celer jen těsně ponořený. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu, přiklopte a duste doměkka. Rozmixujte, vlijte a vmíchejte smetanu ke šlehání podle potřeby (cca 200 ml) a osolte.

4

Dvacet minut před koncem vaření kuře odklopte, vsypte nasekaný špenát a parmazán, vmíchejte do omáčky. Podávejte s celerovým pyré, posypané lístky tymiánu.

NĚCO NAVÍC
Obdobným způsobem jako kuřecí díly můžete připravit také naporcovaného králíka, doba vaření na nízký výkon (low) pak bude 6–7 hodin.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč