Čerstvě umleté koření znamená zásadní rozdíl v chuti a stojí za trochu práce navíc.
Suroviny
Postup
Směs na koření tandoori opečte na sucho na pánvi, až se rozvoní, pak umelte v mlýnku na koření. Umleté koření vložte do mísy s drceným česnekem, zázvorem, nasekaným koriandrem, jogurtem, mletou paprikou a solí. Promíchejte. Stáhněte z masa kůži a udělejte do každého stehna 3 hlubší zářezy. Z 1 citronu vymačkejte šťávu a vmasírujte do zářezů v mase. Vložte kuře do mísy s marinádou, promíchejte a uložte přes noc do lednice.
Troubu rozehřejte na 220°C, horkovzdušnou na 200 °C. Stehna napíchněte na delší grilovací jehly (z každé strany stehna protáhněte jednu jehlu). Na hlubší plech umístěte mřížku a na mřížku položte stehna. Pečte 40–50 minut, dokud maso není propečené. Během pečení jednou nebo dvakrát otočte.
Na omáčku vložte všechny přísady do mixéru, mixujte a přidávejte studenou vodu, aby vznikla tekutější omáčka. Kuře podávejte s omáčkou, plackami čapátí a druhým citronem, rozkrojeným a ogrilovaným po řezných stranách.
Zdroj: Olive Magazine/Immediate Media