Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře tandoori s omáčkou z koriandru a oříšků kešú
Kuře tandoori s omáčkou z koriandru a oříšků kešú
Všechny recepty najdete u nás na webu. , ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Kuře tandoori s omáčkou z koriandru a oříšků kešú

5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2870 kcal
Bílkoviny 189 g
Sacharidy 105 g
Tuky 184 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čerstvě umleté koření znamená zásadní rozdíl v chuti a stojí za trochu práce navíc.

Suroviny

česnek 2 stroužky
podrcené
zázvor (čerstvý) 40 g
oloupaný a najemno nastrouhaný
koriandr čerstvý 1 svazek
nasekaný
sůl 1 ČL
horní stehna
čapátí, k podávání
Na koření tandoori
pepř celý 1 ČL
římský kmín ½ ČL
celý
koriandrová semínka 1 ČL
skořice 1 svitek
o velikosti 5 cm
kajenský pepř 1 ČL
Na omáčku
koriandr čerstvý 1 svazek
máta 1 hrst
lístky
zelená
česnek 1 stroužek
zázvor (čerstvý) 2 cm
oloupaný
kešú 2 PL
namočené na 10 minut do vroucí vody

Postup

1

Směs na koření tandoori opečte na sucho na pánvi, až se rozvoní, pak umelte v mlýnku na koření. Umleté koření vložte do mísy s drceným česnekem, zázvorem, nasekaným koriandrem, jogurtem, mletou paprikou a solí. Promíchejte. Stáhněte z masa kůži a udělejte do každého stehna 3 hlubší zářezy. Z 1 citronu vymačkejte šťávu a vmasírujte do zářezů v mase. Vložte kuře do mísy s marinádou, promíchejte a uložte přes noc do lednice.

2

Troubu rozehřejte na 220°C, horkovzdušnou na 200 °C. Stehna napíchněte na delší grilovací jehly (z každé strany stehna protáhněte jednu jehlu). Na hlubší plech umístěte mřížku a na mřížku položte stehna. Pečte 40–50 minut, dokud maso není propečené. Během pečení jednou nebo dvakrát otočte.

3

Na omáčku vložte všechny přísady do mixéru, mixujte a přidávejte studenou vodu, aby vznikla tekutější omáčka. Kuře podávejte s omáčkou, plackami čapátí a druhým citronem, rozkrojeným a ogrilovaným po řezných stranách.

Zdroj: Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...