Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře tandoori s omáčkou z koriandru a oříšků kešú
Kuře tandoori s omáčkou z koriandru a oříšků kešú
Všechny recepty najdete u nás na webu. , ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Kuře tandoori s omáčkou z koriandru a oříšků kešú

5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2870 kcal
Bílkoviny 189 g
Sacharidy 105 g
Tuky 184 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čerstvě umleté koření znamená zásadní rozdíl v chuti a stojí za trochu práce navíc.

Suroviny

česnek 2 stroužky
podrcené
zázvor (čerstvý) 40 g
oloupaný a najemno nastrouhaný
koriandr čerstvý 1 svazek
nasekaný
sůl 1 ČL
horní stehna
čapátí, k podávání
Na koření tandoori
pepř celý 1 ČL
římský kmín ½ ČL
celý
koriandrová semínka 1 ČL
skořice 1 svitek
o velikosti 5 cm
kajenský pepř 1 ČL
Na omáčku
koriandr čerstvý 1 svazek
máta 1 hrst
lístky
zelená
česnek 1 stroužek
zázvor (čerstvý) 2 cm
oloupaný
kešú 2 PL
namočené na 10 minut do vroucí vody

Postup

1

Směs na koření tandoori opečte na sucho na pánvi, až se rozvoní, pak umelte v mlýnku na koření. Umleté koření vložte do mísy s drceným česnekem, zázvorem, nasekaným koriandrem, jogurtem, mletou paprikou a solí. Promíchejte. Stáhněte z masa kůži a udělejte do každého stehna 3 hlubší zářezy. Z 1 citronu vymačkejte šťávu a vmasírujte do zářezů v mase. Vložte kuře do mísy s marinádou, promíchejte a uložte přes noc do lednice.

2

Troubu rozehřejte na 220°C, horkovzdušnou na 200 °C. Stehna napíchněte na delší grilovací jehly (z každé strany stehna protáhněte jednu jehlu). Na hlubší plech umístěte mřížku a na mřížku položte stehna. Pečte 40–50 minut, dokud maso není propečené. Během pečení jednou nebo dvakrát otočte.

3

Na omáčku vložte všechny přísady do mixéru, mixujte a přidávejte studenou vodu, aby vznikla tekutější omáčka. Kuře podávejte s omáčkou, plackami čapátí a druhým citronem, rozkrojeným a ogrilovaným po řezných stranách.

Zdroj: Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/9

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč