0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené kuře tandoori & salát s fenyklem a pomerančem

Pečené kuře tandoori & salát s fenyklem a pomerančem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené kuře tandoori & salát s fenyklem a pomerančem

3.7 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 938 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 81 g
Tuky 24 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky jogurtové marinádě s aromatickým kořením získá kuře nejen neodolatelnou vůni, ale také si zachová nepřekonatelnou šťavnatost. 

Suroviny

kuře 1 ks
očištěné a zploštělé na motýlka
naan
rozpečený, k podávání
Na marinádu
jogurt řeckého typu 125 ml
citronová štáva 3 PL
zázvor (čerstvý) 1 PL
jemně nastrouhaný
česnek 4 stroužky
prolisované
kurkuma (mletá) 1 ČL
chilli 1 PL
mleté
kajenský pepř 1 ČL
skořice 0.5 ČL
mletá
římský kmín 2 ČL
mletý
koriandr 1 svazek
čerstvý, nasekaný najemno
sůl 1 PL
Na raitu
okurka 1 ks
salátová
jogurt řeckého typu 375 g
koriandr 1 svazek
čerstvý, nasekaný najemno
máta 1 svazek
nasekaná najemno
sůl
Na salát
pomeranč 2 ks
větší
olivový olej 1 PL
hořčice hrubozrnná 1 PL
fenykl 1 ks
bulva rozpůlená a nakrájená na tenké plátky
cibule červená 1 ks
nakrájená na tenká půlkolečka
rukola 2 hrsti

Postup

1

Na marinádu smíchejte v míse všechny uvedené ingredience. Pak ji vmasírujte do kuřete ze všech stran. Maso můžete nechat marinovat do druhého dne přikryté v lednici, jeho chuti to prospěje.

2

Troubu předehřejte na 190°C. Kuře položte kůží nahoru na plech nebo nejlépe na pekáč s mřížkou a potřete jej zbytkem marinády z mísy. Pečte ve středu trouby asi 1 hodinu 25 minut dozlatova a tak, aby bylo maso dopečené a snadno se oddělovalo od kosti.

3

Mezitím připravte raitu a salát. Okurku na raitu podélně rozřízněte, vydlabejte z ní semínka, nakrájejte na plátky a dejte do misky. Přidejte jogurt, bylinky, osolte podle chuti a promíchejte. Do doby podávání nechte chladit v lednici.

4

Na salát vyřízněte z pomerančů filátka dužiny bez slupičky. Šťávu přitom zachycujte do mísy a pak ji promíchejte s olejem a hořčicí dohladka na dresink. Do mísy přidejte fenykl, cibuli, rukolu i filátka z pomerančů a zlehka promíchejte.

5

Kuře podávejte s rozpečeným indickým chlebem naan, doplňte salátem a raitou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit