0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené kuře tandoori & salát s fenyklem a pomerančem

Pečené kuře tandoori & salát s fenyklem a pomerančem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené kuře tandoori & salát s fenyklem a pomerančem

3.9 / 5. Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 938 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 81 g
Tuky 24 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky jogurtové marinádě s aromatickým kořením získá kuře nejen neodolatelnou vůni, ale také si zachová nepřekonatelnou šťavnatost. 

Suroviny

kuře 1 ks
očištěné a zploštělé na motýlka
naan
rozpečený, k podávání
Na marinádu
jogurt řeckého typu 125 ml
citronová šťáva 3 PL
zázvor (čerstvý) 1 PL
jemně nastrouhaný
česnek 4 stroužky
prolisované
kurkuma (mletá) 1 ČL
chilli 1 PL
mleté
kajenský pepř 1 ČL
skořice ½ ČL
mletá
římský kmín 2 ČL
mletý
koriandr čerstvý 1 svazek
čerstvý, nasekaný najemno
sůl 1 PL
Na raitu
okurka 1 ks
salátová
jogurt řeckého typu 375 g
koriandr čerstvý 1 svazek
čerstvý, nasekaný najemno
máta 1 svazek
nasekaná najemno
sůl
Na salát
pomeranč 2 ks
větší
olivový olej 1 PL
hořčice hrubozrnná 1 PL
fenykl 1 ks
bulva rozpůlená a nakrájená na tenké plátky
cibule červená 1 ks
nakrájená na tenká půlkolečka
rukola 2 hrsti

Postup

1

Na marinádu smíchejte v míse všechny uvedené ingredience. Pak ji vmasírujte do kuřete ze všech stran. Maso můžete nechat marinovat do druhého dne přikryté v lednici, jeho chuti to prospěje.

2

Troubu předehřejte na 190°C. Kuře položte kůží nahoru na plech nebo nejlépe na pekáč s mřížkou a potřete jej zbytkem marinády z mísy. Pečte ve středu trouby asi 1 hodinu 25 minut dozlatova a tak, aby bylo maso dopečené a snadno se oddělovalo od kosti.

3

Mezitím připravte raitu a salát. Okurku na raitu podélně rozřízněte, vydlabejte z ní semínka, nakrájejte na plátky a dejte do misky. Přidejte jogurt, bylinky, osolte podle chuti a promíchejte. Do doby podávání nechte chladit v lednici.

4

Na salát vyřízněte z pomerančů filátka dužiny bez slupičky. Šťávu přitom zachycujte do mísy a pak ji promíchejte s olejem a hořčicí dohladka na dresink. Do mísy přidejte fenykl, cibuli, rukolu i filátka z pomerančů a zlehka promíchejte.

5

Kuře podávejte s rozpečeným indickým chlebem naan, doplňte salátem a raitou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetit magazín

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den
  • Tipy redakce

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den

Růst cen potravin nenahrává drahým surovinám, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto...
Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč