Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.3/5 Počet hodnocení: 21
Do hodiny Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1558 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 61 g
Tuky 78 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Zajímavá kombinace, kterou si zamilujete. Kokos maso krásně zjemní, spojení se šťavnatým salátem mu dodá na originalitě.

Suroviny

lehce prošlehané
kokos 6 PL
strouhaný
slunečnicový olej 2 ČL
na kolečka
vinný ocet bílý 4 PL
bílý, lze nahradit rýžovým octem
sůl
pepř

Postup

1
1 Zahřejte troubu na 200 °C. Bílky osolte a opepřete, pak jimi protáhněte kuřecí řízky a obalte je v kokosu. Položte je na lehce naolejovaný plech a pečte 20 až 25 minut, jednou otočte; kuře by se mělo propéct.

2 Mezitím dejte okurku na cedník, lehce osolte a nechte 5 minut vykapávat. Pak ji osušte kuchyňským papírem. V míse smíchejte cibuli s cukrem a octem, pak přidejte okurku a podávejte s kuřetem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín