Zajímavá kombinace, kterou si zamilujete. Kokos maso krásně zjemní, spojení se šťavnatým salátem mu dodá na originalitě.
Suroviny
bílek
2
ks
lehce prošlehané
kuřecí prsa
4
ks
kokos
6
PL
strouhaný
slunečnicový olej
2
ČL
okurka
1
ks
na kolečka
cibule červená
2
ks
malá
krupicový cukr
4
ČL
vinný ocet bílý
4
PL
bílý, lze nahradit rýžovým octem
sůl
pepř
Postup
1
1 Zahřejte troubu na 200 °C. Bílky osolte a opepřete, pak jimi protáhněte kuřecí řízky a obalte je v kokosu. Položte je na lehce naolejovaný plech a pečte 20 až 25 minut, jednou otočte; kuře by se mělo propéct.
2 Mezitím dejte okurku na cedník, lehce osolte a nechte 5 minut vykapávat. Pak ji osušte kuchyňským papírem. V míse smíchejte cibuli s cukrem a octem, pak přidejte okurku a podávejte s kuřetem.
2 Mezitím dejte okurku na cedník, lehce osolte a nechte 5 minut vykapávat. Pak ji osušte kuchyňským papírem. V míse smíchejte cibuli s cukrem a octem, pak přidejte okurku a podávejte s kuřetem.