Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí saltimbocca s hořčicí, smetanou a šalvějí

Italské řízečky ‚skočdohubky‘ se šunkou a šalvějí se správně dělají z telecího masa, ale i varianta s kuřecím masem a hořčicí nás nadchla! 

Vydání: 2016/4
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Opékání 0:20
Maso

Ingredience

    • 4 velké kuřecí stehenní řízky
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 16 lístků šalvěje + 2 na dokončení
    • 8–16 plátků anglické nebo sušené slaniny
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce másla
    • 1 červená cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 125ml bílého vína
    • 125ml smetany ke šlehání
    • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
    • opečené brambůrky k podávání
    • hrst míchaných salátových lístků k podávání 

     

Příprava jídla

1 Kuřecí stehenní řízky osolte, opepřete a na každý kousek položte 2 listy šalvěje. Srolujte, zabalte do slaniny a upevněte párátkem nebo kuchyňským provázkem.

2 V pánvi rozehřejte olej a máslo a vložte kuřecí balíčky. Přiklopte a opékejte 7 minut na středním plameni. Odklopte, obraťte a nepřiklopené opékejte dalších 5–7 minut i po druhé straně. Vyjměte a uchovejte horké.

3 Vylijte část tuku z pánve, ponechte jen 1 lžíci. Přidejte cibuli, česnek, špetku soli a opékejte zhruba 4 minuty dosklovita. Přilijte víno a 60ml vody a vařte 1 minutu, až se rozpustí všechny chutné připečeniny z pánve. Pak vlijte smetanu, přidejte hořčici, 2 nasekané lístky šalvěje, osolte, opepřete a nechte bublat, až omáčka lehce zhoustne. Podávejte s kuřecími balíčky, opečenými brambůrky a salátem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Drink gin & celer

Fazolovo-tuňákový hummus

Špenátová polévka s quinoou

Jehněčí pečeně s bazalkovo-mátovým pestem

Grilovaný losos se sauce verte

Karamelový cheesecake s banány

Zelené velikonoční menu

REKLAMA

Přidat komentář