Suroviny
Těsto
mouka pšeničná polohrubá
2
kypřicí prášek do pečiva
1
krupicový cukr
1
hrnek
slunečnicový olej
½
voda
½
vejce
1
ks
Náplň
tvaroh měkký
500
g
vejce
2
ks
vanilkový cukr
1
nektarinka
4
ks
Pozor na prášek do pečiva! |
Mouku s práškem je lepší promíchat předem ještě vedle. Kdybyste kypřicí prášek nasypali do tekutiny, vyšuměl by a buchta by byla jak beton. |
Vezměte do ruky ruční šlehač a vyšlehejte jedno vejce s cukrem. Přidejte olej a vodu a do těsta ještě vmíchejte mouku s práškem do pečiva. První těsto máte hotové. Plech vyložte pečicím papírem a stěrkou po něm těsto rozetřete.
Teď zbývá ještě druhá část. V misce dobře promíchejte dvě vejce, měkký tvaroh a vanilkový cukr. Tvarohovou hmotou potřete první vrstvu těsta na plechu. Nektarinky nakrájejte na měsíčky (postupujte ořezáváním kolem pecky) a rozprostřete je rovnoměrně na koláč. Teď už jen na 40 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia, a je to!