Litý koláč s nektarinkami

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Litý koláč s nektarinkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno

Suroviny

Těsto
mouka pšeničná polohrubá 2
kypřicí prášek do pečiva 1
krupicový cukr 1 hrnek
slunečnicový olej 0.5
voda 0.5
vejce 1 ks
Náplň
tvaroh měkký 500 g
vejce 2 ks
vanilkový cukr 1
nektarinky 4 ks

Pozor na prášek do pečiva!

Mouku s práškem je lepší promíchat předem ještě vedle. Kdybyste kypřicí prášek nasypali do tekutiny, vyšuměl by a buchta by byla jak beton.

Vezměte do ruky ruční šlehač a vyšlehejte jedno vejce s cukrem. Přidejte olej a vodu a do těsta ještě vmíchejte mouku s práškem do pečiva. První těsto máte hotové. Plech vyložte pečicím papírem a stěrkou po něm těsto rozetřete.

Teď zbývá ještě druhá část. V misce dobře promíchejte dvě vejce, měkký tvaroh a vanilkový cukr. Tvarohovou hmotou potřete první vrstvu těsta na plechu. Nektarinky nakrájejte na měsíčky (postupujte ořezáváním kolem pecky) a rozprostřete je rovnoměrně na koláč. Teď už jen na 40 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia, a je to!

Autor: Tona Oralkova

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit