Litý koláč s nektarinkami

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Litý koláč s nektarinkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

Těsto
mouka pšeničná polohrubá 2
kypřicí prášek do pečiva 1
krupicový cukr 1 hrnek
slunečnicový olej 0.5
voda 0.5
vejce 1 ks
Náplň
tvaroh měkký 500 g
vejce 2 ks
vanilkový cukr 1
nektarinky 4 ks

Pozor na prášek do pečiva!

Mouku s práškem je lepší promíchat předem ještě vedle. Kdybyste kypřicí prášek nasypali do tekutiny, vyšuměl by a buchta by byla jak beton.

Vezměte do ruky ruční šlehač a vyšlehejte jedno vejce s cukrem. Přidejte olej a vodu a do těsta ještě vmíchejte mouku s práškem do pečiva. První těsto máte hotové. Plech vyložte pečicím papírem a stěrkou po něm těsto rozetřete.

Teď zbývá ještě druhá část. V misce dobře promíchejte dvě vejce, měkký tvaroh a vanilkový cukr. Tvarohovou hmotou potřete první vrstvu těsta na plechu. Nektarinky nakrájejte na měsíčky (postupujte ořezáváním kolem pecky) a rozprostřete je rovnoměrně na koláč. Teď už jen na 40 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia, a je to!

Autor: Tona Oralkova

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit