Suroviny
Na lívance
mouka pšeničná hladká
200
g
kypřicí prášek do pečiva
1
bal
vejce
1
ks
mléko
200
ml
Na polevu
zakysaná smetana
1
kelímek
škrob
podle potřeby
cukr
podle chuti
Postup
1
Ze surovin na lívance vymícháme husťejší těsto a lívance: usmažíme.
2
Do menšího hrnce vlijeme zakysanou smetanu, přidáme borůvky (když máme kompotované, lehce je scedíme). Dáme vařit.
3
Jakmile začne směs probublávat, přidáme solamyl. Směs by měla být tak hustá, aby posléze přiliš nestékala z lívanců.
4
Necháme povařit cca 15 minut. Podle potřeby dochutíme cukrem.
5
Hotovou polevou zalijeme lívance a s chutí do nich.
Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com