Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1765 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 378 g
Tuky 3 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborové lokše jsou vynikající příloha nejen k tradiční huse či kachně, ale také k jiným druhům masa a zeleniny. Dají se skvěle konzumovat i na sladko – například s mákem, ořechy, marmeládou, tvarohem či praženou strouhankou s cukrem.

Suroviny

sůl špetka
husí sádlo
na pomazání

Postup

1

Uvaříme brambory ve slupce a necháme vychladnout.

2

Po vychladnutí oloupeme a nastrouháme najemno .

3

Přidáme špetku soli a postupně zapracováváme mouku, aby vniklo pevné, vláčné a celistvé těsto.

4

Těsto necháme asi 30 minut odpočívat v chladu.

5

Potom z těsta vypracujeme placky, které na sucho pečeme z každé strany po dobu 1 – 2 minut.

6

Po upečení pomastíme husím sádlem.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

 
Autor: Marcela

Apetit magazín