0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1765 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 378 g
Tuky 3 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborové lokše jsou vynikající příloha nejen k tradiční huse či kachně, ale také k jiným druhům masa a zeleniny. Dají se skvěle konzumovat i na sladko – například s mákem, ořechy, marmeládou, tvarohem či praženou strouhankou s cukrem.

Suroviny

brambory 1 kg
mouka pšeničná polohrubá 250 g
sůl špetka
husí sádlo
na pomazání

Postup

1

Uvaříme brambory ve slupce a necháme vychladnout.

2

Po vychladnutí oloupeme a nastrouháme najemno .

3

Přidáme špetku soli a postupně zapracováváme mouku, aby vniklo pevné, vláčné a celistvé těsto.

4

Těsto necháme asi 30 minut odpočívat v chladu.

5

Potom z těsta vypracujeme placky, které na sucho pečeme z každé strany po dobu 1 – 2 minut.

6

Po upečení pomastíme husím sádlem.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

 
Autor: Marcela

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč