Mrkvová slaná palačinka

Mrkvová slaná palačinka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mrkvová slaná palačinka

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1787 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 210 g
Tuky 49 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S náplní slaných palačinek si můžete vyhrát. Lehkou a svěží kombinaci ředkviček a sýra cottage, můžete zaměnit za výraznější kombinaci krémového sýra, slaniny a čedaru, k rajčatové náplni zase můžete bez obav přidat mozzarellu nebo parmazán. Pochutnáte si v každém případě. 

Suroviny

mouka cizrnová 250 g
mouka pšeničná hladká 3 PL
mrkev 250 g
nastrouhaná najemno
vejce 1 ks
mléko 350 ml
nebo podle potřeby trochu více
sůl
pepř
čerstvě mletý
kmín 2 ČL
drcený
rostlinný olej
na opékání palačinek
Na teplou náplň (na 1 palačinku)
rostlinný olej
rajčata cherry 1 hrst
baby špenát 1 hrst
vejce 1 ks
bazalka
lístky na ozdobení
sůl vločková
Na studenou náplň (na 1 palačinku)
cottage 3 PL
ředkvičky 2 ks
nebo podle chuti, nastrouhané na nudličky
klíčky 1 hrst
např. vojtěška
petrželka
hladkolistá, na ozdobení

Postup

1

Cizrnovou a hladkou mouku, mrkev, vejce a mléko dejte do mixéru, osolte a opepřete, zapněte na nejvyšší otáčky a mixujte, dokud nezískáte co nejhladší těstíčko. Kmín nasucho opražte na pánvi, pak ho vsypte do těsta a promíchejte.

2

Na nepřilnavé pánvi rozpalte trochu oleje, nalijte naběračku těsta a rozlijte krouživým pohybem po pánvi. Opékejte pár minut z každé strany dozlatova. Upečené palačinky skládejte na talíř a udržujte v teple (dobrá je mírně vyhřátá trouba). Podávejte s vybranou náplní.

3

Na teplou náplň nalijte do pánve trochu oleje a opečte na něm celá rajčátka, pak dejte zavadnout špenát. Vyndejte z pánve zeleninu, přidejte trochu oleje, rozklepněte do něj vejce a usmažte volské oko. Navrstvěte na palačinku teplá rajčátka se špenátem, přidejte volské oko, posypte lístky bazalky a osolte mořskou solí.

4

Na studenou náplň rozprostřete na palačinku sýr cottage, přidejte nastrouhanou ředkvičku, posypte klíčky a ozdobte petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/9

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit