Mrkvová slaná palačinka

Mrkvová slaná palačinka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mrkvová slaná palačinka

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1787 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 210 g
Tuky 49 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S náplní slaných palačinek si můžete vyhrát. Lehkou a svěží kombinaci ředkviček a sýra cottage, můžete zaměnit za výraznější kombinaci krémového sýra, slaniny a čedaru, k rajčatové náplni zase můžete bez obav přidat mozzarellu nebo parmazán. Pochutnáte si v každém případě. 

Suroviny

mouka cizrnová 250 g
mouka pšeničná hladká 3 PL
mrkev 250 g
nastrouhaná najemno
vejce 1 ks
mléko 350 ml
nebo podle potřeby trochu více
sůl
pepř
čerstvě mletý
kmín 2 ČL
drcený
rostlinný olej
na opékání palačinek
Na teplou náplň (na 1 palačinku)
rostlinný olej
rajčata cherry 1 hrst
baby špenát 1 hrst
vejce 1 ks
bazalka
lístky na ozdobení
sůl vločková
Na studenou náplň (na 1 palačinku)
cottage 3 PL
ředkvičky 2 ks
nebo podle chuti, nastrouhané na nudličky
klíčky 1 hrst
např. vojtěška
petrželka
hladkolistá, na ozdobení

Postup

1

Cizrnovou a hladkou mouku, mrkev, vejce a mléko dejte do mixéru, osolte a opepřete, zapněte na nejvyšší otáčky a mixujte, dokud nezískáte co nejhladší těstíčko. Kmín nasucho opražte na pánvi, pak ho vsypte do těsta a promíchejte.

2

Na nepřilnavé pánvi rozpalte trochu oleje, nalijte naběračku těsta a rozlijte krouživým pohybem po pánvi. Opékejte pár minut z každé strany dozlatova. Upečené palačinky skládejte na talíř a udržujte v teple (dobrá je mírně vyhřátá trouba). Podávejte s vybranou náplní.

3

Na teplou náplň nalijte do pánve trochu oleje a opečte na něm celá rajčátka, pak dejte zavadnout špenát. Vyndejte z pánve zeleninu, přidejte trochu oleje, rozklepněte do něj vejce a usmažte volské oko. Navrstvěte na palačinku teplá rajčátka se špenátem, přidejte volské oko, posypte lístky bazalky a osolte mořskou solí.

4

Na studenou náplň rozprostřete na palačinku sýr cottage, přidejte nastrouhanou ředkvičku, posypte klíčky a ozdobte petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/9

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit