Losos zapečený s bramborami a brokolicí

Losos zapečený s bramborami a brokolicí

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1474 kcal
Bílkoviny 69 g
Cukr 161 g
Tuky 56 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Skvělé jídlo, které uvaříte v mikrovlnce a pak už jen zapečete pod grilem.

Suroviny

brambory 750 g
středně velké, na osminky
brokolice 1 ks
na růžičky
zakysaná smetana 200 ml
hořčice 2 PL
hrubozrnná
losos 2 ks
2 velké / 4 malé, na větší kousky
parmazán hrst
strouhaný
sůl
pepř
1. Brambory dejte do misky vhodné do mikrovlnky a přetáhněte fólií. Na nejvyšší stupeň vařte téměř doměkka, asi deset minut (v polovině doby je obraťte). Přidejte růžičky brokolice. Znovu přetáhněte
fólií a povařte ještě dvě nebo tři minuty, až zkřehnou. Pokud nemáte mikrovlnku, uvařte vše klasicky.

2.
Gril předehřejte na maximum. Smetanu promíchejte s hořčicí, lehce osolte a opepřete. Mezi brambory a brokolici naklaďte kousky lososa, přelijte ochucenou smetanou, posypte sýrem a vložte na pět minut pod gril. Hotovo máte ve chvíli, kdy omáčka bublá, špičky brambor lákavě zezlátnou a losos zkřehne.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit