Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka s lososem a whisky
Polévka s lososem a whisky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Polévka s lososem a whisky

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Snadné 4-5

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2150 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 158 g
Tuky 99 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vydatná rybí polévka, kterou můžete podávat ve všední den k večeři, ale i při sváteční hostině. Úspěch máte jistý!

Související recepty

Suroviny

losos 300 g
bez kůže a kostí
masité, lze vynechat
pórek 1 ks
suché
velká, lojovitá, oloupaná
vývar 650 ml
rybí, nebo drůbeží
mražená kukuřice 60 g
mražený hrášek 60 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
petrželka
nasekaná k podávání

Postup

1

Lososa nakrájejte na kostky, rajče spařte, oloupejte a nakrájejte na kostky; cibuli a pórek nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte máslo a zvolna opékejte cibuli a propláchnutý pórek asi 5 minut doměkka. Zalijte vínem a přiveďte k prudkému varu. Bramboru nakrájejte na kostky. Přidejte ji do hrnce spolu s bobkovým listem a rajčaty, zalijte vývarem a znovu přiveďte k varu, pak ztlumte a nechte bublat 10 minut. Přidejte lososa, kukuřici, hrášek a ještě asi 5 minut vařte, aby byly brambory měkké.

2

Vyjměte bobkový list a do polévky vmíchejte smetanu a whisky. Osolte a opepřete. Podávejte posypané petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete mít polévku krémovější, rozmíchejte v troše vody lžíci škrobu a polévku povařte do zhoustnutí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/3

Apetit magazín

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče
  • Tipy redakce

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče

Měkký kakaový korpus a spousta nadýchané šlehačky? To je tolik oblíbený dort Harlekýn. A právě ten byl tématem únorové výzvy Sladké trojky. My již známe vítěze a víme, jak se se zadáním popasovali naši čtenáři. Soutěž s finalisty...