0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polévka s lososem a whisky

Polévka s lososem a whisky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Polévka s lososem a whisky

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Snadné 4-5

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2150 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 158 g
Tuky 99 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vydatná rybí polévka, kterou můžete podávat ve všední den k večeři, ale i při sváteční hostině. Úspěch máte jistý!

Suroviny

losos 300 g
bez kůže a kostí
masité, lze vynechat
cibule 1 ks
pórek 1 ks
máslo 2 PL
suché
velká, lojovitá, oloupaná
vývar 650 ml
rybí, nebo drůbeží
bobkový list 1 ks
mražená kukuřice 60 g
mražený hrášek 60 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
petrželka
nasekaná k podávání

1 Lososa nakrájejte na kostky, rajče spařte, oloupejte a nakrájejte na kostky; cibuli a pórek nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte máslo a zvolna opékejte cibuli a propláchnutý pórek asi 5 minut doměkka. Zalijte vínem a přiveďte k prudkému varu. Bramboru nakrájejte na kostky. Přidejte ji do hrnce spolu s bobkovým listem a rajčaty, zalijte vývarem a znovu přiveďte k varu, pak ztlumte a nechte bublat 10 minut. Přidejte lososa, kukuřici, hrášek a ještě asi 5 minut vařte, aby byly brambory měkké.

2 Vyjměte bobkový list a do polévky vmíchejte smetanu a whisky. Osolte a opepřete. Podávejte posypané petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete mít polévku krémovější, rozmíchejte v troše vody lžíci škrobu a polévku povařte do zhoustnutí.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/3

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč