Vydatná rybí polévka, kterou můžete podávat ve všední den k večeři, ale i při sváteční hostině. Úspěch máte jistý!
Suroviny
1 Lososa nakrájejte na kostky, rajče spařte, oloupejte a nakrájejte na kostky; cibuli a pórek nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte máslo a zvolna opékejte cibuli a propláchnutý pórek asi 5 minut doměkka. Zalijte vínem a přiveďte k prudkému varu. Bramboru nakrájejte na kostky. Přidejte ji do hrnce spolu s bobkovým listem a rajčaty, zalijte vývarem a znovu přiveďte k varu, pak ztlumte a nechte bublat 10 minut. Přidejte lososa, kukuřici, hrášek a ještě asi 5 minut vařte, aby byly brambory měkké.
2 Vyjměte bobkový list a do polévky vmíchejte smetanu a whisky. Osolte a opepřete. Podávejte posypané petrželkou.
NĚCO NAVÍC
Pokud chcete mít polévku krémovější, rozmíchejte v troše vody lžíci škrobu a polévku povařte do zhoustnutí.