Lahodná náplň z kuřecího masa a pórku pod křehkou pokličkou
Suroviny
olej
1
PL
kuřecí stehna
1
kg
nakrájené
sůl
pepř
pórek
250
g
na kolečka
houby
150
g
čerstvé či jahody
oregano
2
hrsti
velké(lístky)
česnek
1
stroužek
prolisovaný
vývar kuřecí
125
ml
mléko
126
ml
křehké těsto
250
g
vejce
1
ks
lehce prošlehané
1 Podle základního receptu připravte náplň, místo cibule a tymiánu použijte pórek, houby a oregano. Nechte zchladnout.
2 Zahřejte troubu na 220 °C. Zchladlou směs přeneste do ploché ohnivzdorné nádoby o litrovém objemu. Těsto vyválejte mezi dvěma kusy pečicího papíru na tloušťku cca 3 mm. Vykrojte takový tvar, aby překrýval horní okraj nádoby. Položte ho na ni, přitlačte k okrajům a přebytky odkrojte. Potřete trochou vejce. Formu dejte na plech a pečte asi dvacet minut, aby poklička zezlátla a vyběhla.