Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mandlovo-mrkvový chlebíček

Mrkvový zákusek zmizí raz dva. Radši upečte rovnou dvojnásobnou dávku.

Vydání: 2014/9
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 10 řezů
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40
Koláč

Ingredience

    • 20 g másla, rozpuštěného, na vymazání formy
    • 120 g neloupaných syrových mandlí
    • 120 g mrkve, oloupané
    • 2 lžíce hladké mouky
    • najemno nastrouhaná kůra z 1/2 biocitronu
    • 2 vejce, žloutky a bílky zvlášť
    • 120 g krupicového cukru
    • 2 lžíce piniových oříšků

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Formu na chlebíček nebo jinou vhodnou hlubší formu o rozměrech cca 22x10 cm vymažte máslem, vyložte pečicím papírem a znovu vytřete máslem (je to nutné, těsto se lepí).

2 Mandle semelte v robotu na co nejjemněji to půjde. Mandlovou mouku nasypte do mísy. V robotu jen vyměňte nástavce, nevymývejte nádobu. Pomocí robotu nastrouhejte mrkev najemno. Přidejte ji do mísy k mandlím, pak přidejte mouku a citronovou kůru. Pořádně propracujte rukama, aby ve směsi nebyly žádné shluky mrkve ani hrudky mouky.

3 Žloutky vyšlehejte s cukrem dohusta a dobleda. Pomocí děrované lžíce je vmíchejte do mrkvového těsta.

Důkladně umyjte a odmastěte mísu na šlehání a metly šlehače. Bílky vyšlehejte do pevných špiček. Opatrně, ale rovnoměrně zapracujte sníh do těsta. Těsto přeneste do připravené formy a posypte piniovými oříšky. Pečte asi 40 minut, špejle zapíchnutá do středu by měla vyjít čistá.

5 Nechte pár minut chladnout ve formě, pak objeďte nožem, opatrně vyndejte z formy a nechte zcela vychladnout na mřížce.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pomalu pečené kuřecí paličky se zeleninou

Bramboráčky z trouby

Přidat komentář