0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mrkvové muffiny
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2 / 5. Počet hodnocení: 84
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2151 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 336 g
Tuky 68 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snídaně nebo zdravý dezert snadno a rychle. Mrkvové muffiny připravíte jen z několika ingrediencí a hotovo bude už za 35 minut!

Suroviny

jogurt bílý 70 ml
máslo 50 g
+ na vymazání formiček
vejce 2 ks
mouka pšeničná polohrubá 180 g
+ na vysypání formiček
krupicový cukr 180 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
sůl 1 špetka
mrkev 120 g
očištěná, jemně nastrouhaná
citronová kůra
nastrouhaná z 1 citronu

Postup

1

Formičky na muffiny buď vymažte tukem a vysypte moukou, nebo vyložte papírovými košíčky.

2

V míse našlehejte jogurt, rozpuštěné máslo a vejce.

3

Přisypte suché ingredience a krátce promíchejte.

4

Nakonec přidejte nastrouhanou mrkev a citronovou kůru.

5

Těsto rozdělte do formiček tak, aby sahalo asi 1 cm pod okraj.

6

Pečte dvacet minut v troubě vyhřáté na 190 °C.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Komentáře

Janka Doskočilová

Toto je náš jarný muffinový hit, šťavnatá mladá mrkva v koláči sa u nás osvedčila. Tiež som znížila obsah cukru na 120g.

Anonym

muffiny jsou krasne vlacne a opravdu chutne, snad jen cukru a citronove kury neni treba tolik. navrch se vyborne hodi troska zakysane smetany lehce zasypane skorici.

Anonym

Kolik cukru doporučujete použít? Muffiny jsou vynikající, takže je určitě budu péct znovu. Jen nevím, kolik si můžu dovolit ubrat cukru, abych neubrala na kvalitě :-) Díky! R

Elena Považanová

nedavno som ich piekla, cukru som dala polovicu, a aj tak sa nam zdali byt prilis sladke, ale inak vyborne!

Daniela Jursová

Sú výborné, robila som dve dávky, ale namiesto ďalších 120 g karotky, som nastrúhala 120 g jabĺk. Tiež som znížila obsah cukru a na 2 dávky som namiesto 360 g cukru dala 320 g cukru. Úplne to stačí.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit