Mrkvové muffiny s jogurtem připravíte z několika málo ingrediencí a hotové je budete mít za pouhých 40 minut! Jsou skvělým způsobem, jak nenápadně přidat do jídelníčku více zeleniny, i pro děti, které ji běžně nevyhledávají. Mrkvové muffiny jsou perfektní volbou na snídani nebo jako zdravý dezert – rychle a snadno.
Suroviny
jogurt bílý
70
ml
máslo
50
g
+ na vymazání formiček
vejce
2
ks
mouka pšeničná polohrubá
180
g
+ na vysypání formiček
krupicový cukr
180
g
kypřicí prášek do pečiva
½
bal
sůl
1
špetka
mrkev
120
g
očištěná, jemně nastrouhaná
nastrouhaná z 1 citronu
Postup
1
Formičky na muffiny buď vymažte tukem a vysypte moukou, nebo vyložte papírovými košíčky.
2
V míse vyšlehejte jogurt, rozpuštěné máslo a vejce.
3
Přisypte suché ingredience a krátce promíchejte.
4
Nakonec přidejte nastrouhanou mrkev a citronovou kůru.
5
Těsto rozdělte do formiček tak, aby sahalo asi 1 cm pod okraj.
6
Pečte dvacet minut v troubě vyhřáté na 190 °C.
Komentáře
Sú výborné, robila som dve dávky, ale namiesto ďalších 120 g karotky, som nastrúhala 120 g jabĺk. Tiež som znížila obsah cukru a na 2 dávky som namiesto 360 g cukru dala 320 g cukru. Úplne to stačí.
Dala jsem míň cukru a přidala oříšky a jsou výborné. Určitě je upeču znova.
Toto je náš jarný muffinový hit, šťavnatá mladá mrkva v koláči sa u nás osvedčila. Tiež som znížila obsah cukru na 120g.