Kombinace chutí v tomto dezertu probudí i ty nejunavenější jazýčky.
Suroviny
jogurt řeckého typu
300
ml
máta
2
PL
nasekaná
máslo
50
g
mango
2
ks
oloupaná, vypeckovaná, na velké kousky
moučkový cukr
25
g
chilli sušené
¼
ČL
mleté
Postup
1
Rozpalte gril. Do servírovací misky dejte jogurt a smíchejte ho s mátou. Dobře promíchejte.
2
V malé pánvi rozehřejte máslo. Mango dejte do misky a polejte ho máslem. Promíchejte.
3
Na grilovací plech dejte alobal a mango na něj rovnoměrně rozložte. V misce smíchejte moučkový cukr a chilli koření. Vzniklou směsí posypte mango a poté ho grilujte 8–10 minut, dokud není prohřáté a zkaramelizované. Občas otočte.
4
Podávejte s mátovým jogurtem.