Křupavé kousky smaženého kuřete a svěží salát spolu krásně kontrastují. Ideální kombinace nejen na večeři, ale i na večírek!
Suroviny
Postup
Maso nakrájejte na kousky o velikosti většího sousta a lehce osolte. Smíchejte v misce sake, sójovou omáčku, šťávu ze zázvoru a česnek. Přidejte kuře a obalte je v marinádě. Odložte do chladu a nechte marinovat nejméně 20 minut.
Na salát nakrouhejte zelí, promačkejte každý druh zvlášť se solí, aby zkřehlo. Promíchejte s mrkví, ananasem a cibulkou. Na zálivku prošlehejte tekuté přísady a vmíchejte do salátu. Nechte 30 minut v chladu, před podáváním sypte koriandrem.
Kuře vyjměte z marinády a nechte okapat. Přidejte k masu vejce a škrob, promíchejte, aby se kousky obalily. Zahřejte v rendlíku vyšší vrstvu oleje a po dávkách smažte dokřupava. Odkládejte na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Jezte horké s klínky limety a salátem.