Smažené kuře karaage a coleslaw s ananasem

Smažené kuře karaage a coleslaw s ananasem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Smažené kuře karaage a coleslaw s ananasem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2382 kcal
Bílkoviny 171 g
Sacharidy 178 g
Tuky 105 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé kousky smaženého kuřete a svěží salát spolu krásně kontrastují. Ideální kombinace nejen na večeři, ale i na večírek!

Suroviny

kuřecí stehenní řízky 800 g
sůl
čínské víno 3 PL
nebo sake (lze nahradit i bílým vermutem)
sójová omáčka 3 PL
nejlépe tamari
zázvor (čerstvý) 1 PL
pouze šťáva z čerstvě nastrouhaného zázvoru
česnek 2 stroužky
prolisované
vejce 1 ks
rozšlehané
škrob 8 PL
bramborový
rostlinný olej
na smažení
limeta
k podávání
Na salát
zelí červené 0.25 ks
zelí bílé 0.25 ks
sůl
mrkev 3 ks
střední, na nudličky
ananas 0.5 ks
čerstvý, nakrájený na tenké trojuhelníčky
jarní cibulka 3 ks
na tenká kolečka
rýžový ocet 3 PL
sójová omáčka 1 PL
med 1 PL
limeta 1 ks
šťáva vymačkaná
sezamový olej 2 PL
koriandr 1 svazek
otrhané lístky

Postup

1

Maso nakrájejte na kousky o velikosti většího sousta a lehce osolte. Smíchejte v misce sake, sójovou omáčku, šťávu ze zázvoru a česnek. Přidejte kuře a obalte je v marinádě. Odložte do chladu a nechte marinovat nejméně 20 minut.

2

Na salát nakrouhejte zelí, promačkejte každý druh zvlášť se solí, aby zkřehlo. Promíchejte s mrkví, ananasem a cibulkou. Na zálivku prošlehejte tekuté přísady a vmíchejte do salátu. Nechte 30 minut v chladu, před podáváním sypte koriandrem.

3

Kuře vyjměte z marinády a nechte okapat. Přidejte k masu vejce a škrob, promíchejte, aby se kousky obalily. Zahřejte v rendlíku vyšší vrstvu oleje a po dávkách smažte dokřupava. Odkládejte na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Jezte horké s klínky limety a salátem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/12

Apetit magazín

10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit