0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Smažené kuře karaage a coleslaw s ananasem

Smažené kuře karaage a coleslaw s ananasem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Smažené kuře karaage a coleslaw s ananasem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2382 kcal
Bílkoviny 171 g
Sacharidy 178 g
Tuky 105 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé kousky smaženého kuřete a svěží salát spolu krásně kontrastují. Ideální kombinace nejen na večeři, ale i na večírek!

Suroviny

kuřecí stehenní řízky 800 g
sůl
čínské víno 3 PL
nebo sake (lze nahradit i bílým vermutem)
sójová omáčka 3 PL
nejlépe tamari
zázvor (čerstvý) 1 PL
pouze šťáva z čerstvě nastrouhaného zázvoru
česnek 2 stroužky
prolisované
vejce 1 ks
rozšlehané
škrob 8 PL
bramborový
rostlinný olej
na smažení
limeta
k podávání
Na salát
zelí červené 0.25 ks
zelí bílé 0.25 ks
sůl
mrkev 3 ks
střední, na nudličky
ananas 0.5 ks
čerstvý, nakrájený na tenké trojuhelníčky
jarní cibulka 3 ks
na tenká kolečka
rýžový ocet 3 PL
sójová omáčka 1 PL
med 1 PL
limeta 1 ks
šťáva vymačkaná
sezamový olej 2 PL
koriandr 1 svazek
otrhané lístky

Postup

1

Maso nakrájejte na kousky o velikosti většího sousta a lehce osolte. Smíchejte v misce sake, sójovou omáčku, šťávu ze zázvoru a česnek. Přidejte kuře a obalte je v marinádě. Odložte do chladu a nechte marinovat nejméně 20 minut.

2

Na salát nakrouhejte zelí, promačkejte každý druh zvlášť se solí, aby zkřehlo. Promíchejte s mrkví, ananasem a cibulkou. Na zálivku prošlehejte tekuté přísady a vmíchejte do salátu. Nechte 30 minut v chladu, před podáváním sypte koriandrem.

3

Kuře vyjměte z marinády a nechte okapat. Přidejte k masu vejce a škrob, promíchejte, aby se kousky obalily. Zahřejte v rendlíku vyšší vrstvu oleje a po dávkách smažte dokřupava. Odkládejte na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Jezte horké s klínky limety a salátem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/12

Apetit magazín

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?
  • Zajímavosti

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?

Už jste někdy ochutnali jedlé zlato? Pravděpodobně ne a tak vás možná zajímá, jak se vyrábí a jak chutná. Otázkou rovněž zůstává, jestli je jedlé zlato bezpečné. Poznejte jednu z největších podivuhodností, kterou kulinářský svět nabízí. ...
5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě
  • Zdraví a výživa

5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě

Vybrali jsme pro vás potraviny, které jsou nabité zdravím a blahodárnými účinky. Objevte jejich skrytou sílu a ochutnejte si je v našich receptech. Jsou skvělým způsobem, jak před podzimem a plískanicemi nastartovat imunitu. ...
Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit