
Mexický kuřecí kotlík s rýží a fazolemi
Dušené pokrmy lze snadno mrazit. Zbude-li vám tedy od večeře jedna porce, dejte ji do krabičky a zamrazte nebo vezměte s sebou na druhý den do práce.
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 2 červené papriky, zbavené semeníku a na nudličky
- 3 lžíce omáčky chipotle (omáčka z uzených chilli papriček)
- 2x 400g konzerva krájených rajčat
- 4 kuřecí prsní řízky, v celku
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 140g dlouhozrnné rýže
- 400g konzerva pinto (kropenatých) nebo červených fazolí, scezených a propláchnutých
- svazek koriandru, většina nasekaná, pár listů na ozdobu
- šťáva z 1 limety
- 1 lžíce krupicového cukru
- zakysaná smetana k podávání
Příprava jídla
1 V rendlíku na oleji opékejte cibuli a papriku asi 4 minuty, až změknou. Pak přidejte omáčku chipotle, míchejte minutu a přidejte rajčata. Vložte kuřecí řízky, naplňte konzervu po rajčatech vodou a přilijte ji do rendlíku. Přiveďte k varu, osolte, opepřete a za občasného míchání a obracení masa vařte zvolna asi 20 minut, až bude kuře hotové.
2 Mezitím uvařte ve vroucí osolené vodě rýži podle návodu na obalu, trvá to zhruba 15 minut. Na poslední minutu přidejte fazole. Sceďte, přidejte nasekaný koriandr a limetovou šťávu, případně dosolte. Přiklopte a uchovejte horké.
3 Vyjměte maso z omáčky a položte je na prkénko. Pomocí 2 vidliček řízky natrhejte na silnější vlákna a potom vraťte do omáčky. Přidejte cukr a podle chuti dosolte. Podávejte
s dušenou rýží s fazolemi, posypané lístky koriandru a doplňte opepřenou zakysanou smetanou.
Přidat komentář