0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Muffinový dort s hruškovým krémem

Muffinový dort s hruškovým krémem

Hodnocení receptu
4.6 / 5. Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7243 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 587 g
Tuky 491 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Čokoládové muffiny
máslo 65 g
změklé
třtinový cukr 125 g
med ½ PL
žloutek 1 ks
hruška 2 ks
4 půlky v lehce sladkém nálevu rozmixované i s trochou nálevu
mouka pšeničná hladká 125 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
kakao 30 g
mléko
podle potřeby
Perničkový korpus
perníčky 2 hrnky
drcené
máslo 14 PL
rozpuštěné + trocha na vymazání
třtinový cukr ¼ hrnku
Hruškový pudinkovo-šlehačkový krém
pudink 2 bal
Premium Puding Hruška & Levandule
mléko 750 ml
třtinový cukr 4 PL
moučkový cukr ¼ hrnku
smetana ke šlehání 500 ml
Glazované hrušky
hruška 4 ks
máslo 30 g
třtinový cukr 30 g
pomerančová šťáva
whiskey 30 ml
Zdobení
smetana ke šlehání

Postup

1

Čokoládové muffiny(cca 12 kusů):

V jedné míse vyšleháme máslo, cukr, med a žloutek. V druhé míse smícháme všechny suché přísady. Vše spojíme dohromady, přidáme hrušky a nalámanou čokoládu (doporučuji dát čokoládu na chvíli do mrazáku, jde pak lépe rozbít - třeba válečkem). Cílem je hedvábné, trochu hustší těsto - lze naředit mlékem. Hotové těsto rozdělíme do připravených košíčků a pečeme v předehřáté troubě přibližně 10-15min. na 180°C. Necháme pořádně vychladnout.

2

Perníčkový korpus:

Všechny přísady smícháme dohromady až vznikne hmota podobná mokrému písku. Množství másla se odvijí od jednotlivých sušenek. Dortovou formu lehce vymažeme máslem a rovnoměrně rozprostřeme hmotu po celé formě včetně svislých stěn. Dáme péct do trouby vyhřáte po pečení muffinu cca 10-15min. Korpus může při pečení trochu sklouznout, to jednoduše napravíte lžící, kterou dostane těsto zpět na místo a necháme, ve formě, vychladnout.

3

Hruškový pudinkovo-šlehačkový krém:

V hrnci rozhřejeme 500ml mléka. Zbytek mléka a cukru smícháme s pudinkovým práškem a uvaříme. Až je pudink dostatečně hustý, sundáme ho z plotny a mícháme metličkou dokud nevychladne (trvá to asi 45min.,ale určitě to stojí za to, nevzniknou hrudky ani škraloup a pudink se lépe šlehá). Bokem si vyšleháme šlehačku. Pudink postupně vyšleháváme s cukrem a nakonec vmícháme šlehačku. Podle potřeby dosladíme.

4

Glazované hrušky:

V hrnci rozpustíme máslo a vmícháme cukr - necháme lehce rozpustit a pak přidáme šťávu z pomeranče a whisky. V jedné vrstvě vložíme hrušky a dusíme 5-7min. z každé strany(cílem jsou měkké, ale stále pevné hrušky). Nakonec hrnec odklopíme a necháme dalších 10-15min. zkaramelizovat. Hrušky dáme vychladnu a okapat na hladící rošt.

5

Vrstvení:

Muffiny rozkrojíme na půlky. Na korpus dáme 1/3 krému, na ten položíme půlky muffinů a opět dáme 1/3 krému, na krém dáme zbylé půlky muffinů a poslední třetinu krému. Mezitím si dáme ve vodní lázni rozpustit tabulku hořké čokolády a smícháme ji s creme fraiche - tuto směs dáme na vrchní vrstvu krému. Teď už jen poklademe půlky hrušek a vše ozdobíme hoblinkami bílé čokolády.

Autor: Ani_

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč