0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Muffiny se dvěma sýry

Muffiny se dvěma sýry
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Muffiny se dvěma sýry

3.2/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné na 12 muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3090 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 342 g
Tuky 153 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bábovičky s překvapením.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
lze nahradit i polohrubou
jedlá soda 2 ČL
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
krupicový cukr 150 g
vanilkový extrakt 1,5 ČL
philadelphia, lučina
máslo 120 g
změklé
vejce 1 ks
pokojové teploty
citronová kůra 2 ČL
+ lžička citronové šťávy
sůl ½ ČL

1 Troubu zahřejte na 190 °C. V misce důkladně smíchejte mouku, sodu, sůl a prášek do pečiva.

2 V jiné misce smíchejte ricottu se 2 lžícemi cukru a půlkou lžičky vanilky.

3 V další míse dohladka promixujte krémový sýr a máslo, mixujte další 2 minuty, pak pomalu vsypte zbývající cukr a asi 3 minuty zpracovávejte mixérem, aby cukr ve směsi na omak nedrhl. Pak vešlehejte vejce, až bude směs hladká, tak vmíchejte podmáslí, citronovou kůru a šťávu a zbývající vanilkový extrakt. Potom přimíchejte moučnou směs, aby se navlhčila (nepřemíchat!).

4 Každou formičku/košíček naplňte 2 lžícemi těsta a zploštěte ho spodní stranou lžíce, jak to jen půjde. Na těsto do formiček rozdělte ricottovou směs a navrch zbývající těsto. Košíčky by měly být ze tří čtvrtin plné. Pečte asi 25 minut, aby měly muffiny hrbolatý povrch a kropenatě zlatohnědou barvu. Mělce zapíchnutá špejle by měla vyjít s pár vlhkými drobečky, pokud však nepíchnete až do vlhké ricottové vrstvy.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč