Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Muffiny se dvěma sýry
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné na 12 muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3090 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 342 g
Tuky 153 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bábovičky s překvapením.

Suroviny

lze nahradit i polohrubou
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
vanilkový extrakt 1,5 ČL
philadelphia, lučina
máslo 120 g
změklé
vejce 1 ks
pokojové teploty
+ lžička citronové šťávy
sůl ½ ČL

Postup

1

Troubu zahřejte na 190 °C. V misce důkladně smíchejte mouku, sodu, sůl a prášek do pečiva.

2

V jiné misce smíchejte ricottu se 2 lžícemi cukru a půlkou lžičky vanilky.

3

V další míse dohladka promixujte krémový sýr a máslo, mixujte další 2 minuty, pak pomalu vsypte zbývající cukr a asi 3 minuty zpracovávejte mixérem, aby cukr ve směsi na omak nedrhl. Pak vešlehejte vejce, až bude směs hladká, tak vmíchejte podmáslí, citronovou kůru a šťávu a zbývající vanilkový extrakt. Potom přimíchejte moučnou směs, aby se navlhčila (nepřemíchat!).

4

Každou formičku/košíček naplňte 2 lžícemi těsta a zploštěte ho spodní stranou lžíce, jak to jen půjde. Na těsto do formiček rozdělte ricottovou směs a navrch zbývající těsto. Košíčky by měly být ze tří čtvrtin plné. Pečte asi 25 minut, aby měly muffiny hrbolatý povrch a kropenatě zlatohnědou barvu. Mělce zapíchnutá špejle by měla vyjít s pár vlhkými drobečky, pokud však nepíchnete až do vlhké ricottové vrstvy.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu
  • Zajímavosti

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu

Mazagran je dokonalý parťák pro horké letní dny. Unikátní spojení kávy a limonády přináší osvěžující a povzbuzující chuťový zážitek. Tento nápoj původem z Alžírska je dnes čím dál oblíbenější i v Evropě. Co dělá mazagran tak výjimečným a...