Suroviny
sýr s bílou plísní
1
ks
paprika červená
mletá
česnek
5
pepř
celý - různé barvy
bobkový list
2
ks
nové koření
cibule
slunečnicový olej
feferonky
koření na grilovanou zeleninu
Postup
1
Hermelín podélně rozkrojíme na dva stejně tlusté plátky.
2
Plátky po obvodu vyválíme v mleté červené paprice. Pokud chcete pikantnější, můžete použít ostrou papriku.
3
Stroužky česneku rozlisujeme a utřeme s kávovou lžičkou grilovacího koření a potřeme jím řeznou plochu a horní část hermelínu. Hermelín vložíme do sklenice.
4
Do sklenice přidáme různě barevné kuličky pepře, nové koření, bobkové listy, feferonku a cibuli nakrájenou na tlusté plátky, oddělenou na jednotlivé kroužky a dva stroužky česneku. Vše zalijeme slunečnicovým olejem opatrně po okraji sklenice.
5
Pokud by začaly např. stroužky plovat, stačí vzít špejli a zatlačit je k hermelínu.
Necháme tři dny uležet v chladné místnosti a podáváme s čerstvým pečivem.