Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Na 1 nakládaný hermelín

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1699 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 268 g
Tuky 37 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nakládaný hermelín je hospodská klasika, kterou si nejlíp vychutnáte k pivu. Musí být dobře uleželý, krásně krémový a mít pořádný říz. Tento recept je rozhodně sázka na jistotu – česnek, cibule, feferonky i kuličky barevného pepře zaručí, že naložený hermelín bude příjemně pikantní. Olej volte neutrální chuti, nejlépe slunečnicový.

Suroviny

česnek 5 stroužků
koření 1 ČL
grilovací
pepř barevný
slunečnicový olej

Postup

1

Hermelín podélně rozkrojíme na dva stejně tlusté plátky.

2

Plátky po obvodu vyválíme v mleté červené paprice. Pokud chcete pikantnější, můžete použít ostrou mletou papriku.

3

3 stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a následně utřeme s grilovacím kořením na pastu. Vzniklou pastou potřeme řeznou plochu sýra a vršek hermelínu. Hermelín vložíme do zavařovací sklenice.

4

Do sklenice přidáme pár kuliček barevného pepře, nové koření, bobkový list a feferonku. 

5

Cibuli nakrájíme na tlusté plátky, rozdělíme na jednotlivé kroužky a spolu se dvěma oloupanými stroužky česneku vložíme do sklenice k hermelínu. Vše zalijeme slunečnicovým olejem opatrně po okraji sklenice. Pokud by začaly např. stroužky plavat v oleji, vezmeme špejli a zatlačíme je zpět k hermelínu.

6

Necháme tři dny uležet v chladné místnosti a podáváme s čerstvým pečivem.

Autor: janiczka.p

Apetit magazín