Nakládaný hermelín je hospodská klasika, kterou si nejlíp vychutnáte k pivu. Musí být dobře uleželý, krásně krémový a mít pořádný říz. Tento recept je rozhodně sázka na jistotu – česnek, cibule, feferonky i kuličky barevného pepře zaručí, že naložený hermelín bude příjemně pikantní. Olej volte neutrální chuti, nejlépe slunečnicový.
Suroviny
Postup
Hermelín podélně rozkrojíme na dva stejně tlusté plátky.
Plátky po obvodu vyválíme v mleté červené paprice. Pokud chcete pikantnější, můžete použít ostrou mletou papriku.
3 stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a následně utřeme s grilovacím kořením na pastu. Vzniklou pastou potřeme řeznou plochu sýra a vršek hermelínu. Hermelín vložíme do zavařovací sklenice.
Do sklenice přidáme pár kuliček barevného pepře, nové koření, bobkový list a feferonku.
Cibuli nakrájíme na tlusté plátky, rozdělíme na jednotlivé kroužky a spolu se dvěma oloupanými stroužky česneku vložíme do sklenice k hermelínu. Vše zalijeme slunečnicovým olejem opatrně po okraji sklenice. Pokud by začaly např. stroužky plavat v oleji, vezmeme špejli a zatlačíme je zpět k hermelínu.
Necháme tři dny uležet v chladné místnosti a podáváme s čerstvým pečivem.