Rozdílů mezi buřt gulášem a bramborovým gulášem příliš nenajdete. Někdo by dal ruku do ohně za to, že buřtguláš je jen z buřtů, kdežto do bramborového guláše patří buřty i brambory. Jenže žádné takové pravidlo neexistuje a každý si pod pojmem buřtguláš představí něco trochu jiného. Zda tedy tomuto receptu budete říkat buřtguláš nebo bramborový guláš je jen na vás, jedno je ale jisté – královsky si pochutnáte.
Suroviny
Postup
Nadrobno nakrájenou cibuli a špek chvíli restujeme na troše sádla.
Přidáme česnek, promícháme, stáhneme oheň, přisypeme červenou papriku, opět promícháme, zaprášíme lehce moukou, promícháme a zalijeme 1,2 l vody. Dbáme na to, aby se červená paprika nepřichytila, jinak bude guláš hořký.
Přisypeme na střední kostky pokrájené brambory, osolíme a vaříme zhruba 20 minut, až budou brambory měkké.
Nakonec guláš dochutíme majoránkou, solí a pepřem a guláš ještě 3 minuty vaříme.
Ilustrační foto: StockFood