Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nejlepší bramborový guláš

Nejlepší bramborový guláš

Hodnocení receptu
4.1/5 Počet hodnocení: 43
Do 30 minut Velmi snadné Na 5 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 564 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 37 g
Tuky 29 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rozdílů mezi buřt gulášem a bramborovým gulášem příliš nenajdete. Někdo by dal ruku do ohně za to, že buřtguláš je jen z buřtů, kdežto do bramborového guláše patří buřty i brambory. Jenže žádné takové pravidlo neexistuje a každý si pod pojmem buřtguláš představí něco trochu jiného. Zda tedy tomuto receptu budete říkat buřtguláš nebo bramborový guláš je jen na vás, jedno je ale jisté – královsky si pochutnáte.

Suroviny

pokrájená
špek 100 g
nakrájený na kostičky, případně můžete vyměnit za špekáčky nebo párky
případně olej (pokud nebudeme přidávat špek)
česnek 3 stroužky
pokrájené
jednu lžíci můžete vyměnit za pálivou
na zahuštění
voda 1,2 l
sůl
majoránka (drhnutá)
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Nadrobno nakrájenou cibuli a špek chvíli restujeme na troše sádla.

2

Přidáme česnek, promícháme, stáhneme oheň, přisypeme červenou papriku, opět promícháme, zaprášíme lehce moukou, promícháme a zalijeme 1,2 l vody. Dbáme na to, aby se červená paprika nepřichytila, jinak bude guláš hořký.

3

Přisypeme na střední kostky pokrájené brambory, osolíme a vaříme zhruba 20 minut, až budou brambory měkké.

4

Nakonec guláš dochutíme majoránkou, solí a pepřem a guláš ještě 3 minuty vaříme.

Ilustrační foto: StockFood

Autor: Nela123

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...