Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4/5 Počet hodnocení: 68
Do 30 minut Velmi snadné Na 5 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 564 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 37 g
Tuky 29 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rozdílů mezi buřt gulášem a bramborovým gulášem příliš nenajdete. Někdo by dal ruku do ohně za to, že buřtguláš je jen z buřtů, kdežto do bramborového guláše patří buřty i brambory. Jenže žádné takové pravidlo neexistuje a každý si pod pojmem buřtguláš představí něco trochu jiného. Zda tedy tomuto receptu budete říkat buřtguláš nebo bramborový guláš je jen na vás, jedno je ale jisté – královsky si pochutnáte.

Suroviny

pokrájená
špek 100 g
nakrájený na kostičky, případně můžete vyměnit za špekáčky nebo párky
případně olej (pokud nebudeme přidávat špek)
česnek 3 stroužky
pokrájené
jednu lžíci můžete vyměnit za pálivou
na zahuštění
voda 1,2 l
sůl
majoránka (drhnutá)
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Nadrobno nakrájenou cibuli a špek chvíli restujte na troše sádla.

2

Přidejte česnek, promíchejte, stáhněte oheň, přisypte červenou papriku, opět promíchejte, zaprášte lehce moukou, znovu promíchejte a zalijte 1,2 l vody. Dbejte na to, aby se červená paprika nepřichytila, jinak bude guláš hořký.

3

Přisypte na střední kostky pokrájené brambory, osolte a vařte zhruba 20 minut, až budou brambory měkké.

4

Nakonec guláš dochuťte majoránkou, solí a pepřem a guláš ještě 3 minuty vařte.

Ilustrační foto: StockFood

Autor: Nela123

Apetit magazín