Rozdílů mezi buřt gulášem a bramborovým gulášem příliš nenajdeme. Někdo by dal ruku do ohně za to, že buřtguláš je jen z buřtů, kdežto do bramborového guláše patří buřty i brambory. Jenže žádné takové pravidlo neexistuje a každý si pod pojmem buřtguláš představí něco trochu jiného.
Suroviny
Postup
Nadrobno pokrájenou cibulku nechte zpěnit na troše sádla a pokrájeném špeku
Přidejte česnek, chvilku promíchejte, stáhněte plamen, přisypte červenou papriku, opět promíchejte, zaprašte lehce moukou, promíchejte a zalijte 1 200 ml vody. Dbejte na to, aby se červená paprika nepřichytila, jinak bude guláš hořký.
Přisypte na střední kostky pokrájené brambory, osolte a vařte zhruba 20 minut dokud nebudou brambory měkké
Nakonec guláš dochuťe majoránkou, solí a pepřem a guláš ještě 3 minuty vařte
Foto: StockFood