V Katalánsku, rodišti téhle omáčky, se romesco často podává k rybám a šnekům, ale skvělá je i k zelenině či masu. Také je to bezvadný způsob, jak v letních dnech zpracovat papriky a rajčata.
Suroviny
Pro 4–6 osob
Suroviny
Pro 4–6 osob
NA BRAMBŮRKY
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 2435 kcal
- Bílkoviny 41 g
- Sacharidy 282 g
- Tuky 115 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2018/8
Přidat hodnocení
Hodnocení
5,0/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2018/8
Srpen je měsíc plný pohodové prázdninové atmosféry, prozářený sluncem, vonící senem a chutnajícím po nalezených (nebo nenalezených) houbách, sladké kukuřici rovnou z pole a borůvkových koláčích právě vytažených z trouby... Pokud se letos nechystáte na dovolenou za hranice, zasněte se a procestujte prostřednictvím stránek srpnového Apetitu francouzský venkov, užijte si skvělou italskou hostinu od aperitiva až po dezert nebo si vychutnejte to nejlepší, co nabízí Peru. Díky nápaditým receptům se můžete doslova vyřádit s barevnými paprikami, a to od české klasiky v netradičním podání až po tex-mex kuchyni v podobě tacos. A aby vám z toho všeho nebylo moc horko, zchlaďte se na závěr těmi nejlahodnějšími smetanovými nanuky. Apetit, napsáno s chutí.