Tento salát je vynikající samotný i jako příloha.
Suroviny
paprika žlutá
3
ks
lze nahradit oranžovou, zbavená semínek a žeber, nakrájená na cca půlcentimetrové kroužky či proužky
rajčata cherry
250
g
rozpůlená, lze nahradit koktejlovými
olivový olej panenský
2
PL
chilli paprička
¼
ČL
sušená, drcená – chilli vločky
sůl vločková
pepř
čerstvě mletý
olivy černé
100
g
kalamata, podle chuti vypeckovaných
kapary
3
PL
v soli, propláchnuté a okapané
bazalka
čerstvá, k podávání
čerstvá, k podávání
Postup
1
Rozpalte gril v troubě. Papriky a rajčátka rozprostřete na plech s okraji, pokapejte olejem, posypte chilli vločkami, promíchejte a rajčátka přitom trochu zmáčkněte, aby pustila šťávu. Osolte a opepřete, rozprostřete do jedné vrstvy. Opékejte pod grilem asi 10 minut, zhruba v polovině přidejte olivy a kapary.
2
Podávejte teplé, vlažné nebo vychladlé včetně šťávy z plechu, posypané bazalkovými lístky a doplněné ciabattou.