Teplý salát à la puttanesca ze žlutých paprik

Teplý salát à la puttanesca ze žlutých paprik

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (4)
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 343 kcal
Bílkoviny 3 g
Cukr 10 g
Tuky 30 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tento salát je vynikající samotný i jako příloha. 

Suroviny

paprika žlutá 2 ks
lze nahradit oranžovou, zbavené semínek a žeber, nakrájené na cca 1/2centimetrové kroužky či proužky
250 g
třešňová rajčátka lze nahradit koktejlovými, rozpůlené
olivový olej 2 PL
panenský
chilli paprička 0.25 ČL
drcené, sušené, (chilli vločky)
sůl mořská
vločková
pepř
čerstvě mletý
100 g
olivy kalamata podle chuti vypeckovaných
kapary 3 PL
v soli, propláchnutých a okapaných
bazalka
čerstvá, k podávání
ciabatta
čerstvá, k podávání

1 Rozpalte gril v troubě. Papriky a rajčátka rozprostřete na plech s okraji, pokapejte olejem, posypte chilli vločkami, promíchejte a rajčátka přitom trochu zmáčkněte, aby pustila šťávu. Osolte a opepřete, rozprostřete do jedné vrstvy. Opékejte pod grilem asi 10 minut, zhruba v polovině přidejte olivy a kapary.

2 Podávejte teplé, vlažné nebo vychladlé včetně šťávy z plechu, posypané bazalkovými lístky a doplněné ciabattou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit