Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Teplý salát à la puttanesca ze žlutých paprik

Teplý salát à la puttanesca ze žlutých paprik

4.4/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 552 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 27 g
Tuky 45 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento salát je vynikající samotný i jako příloha. 

Suroviny

lze nahradit oranžovou, zbavená semínek a žeber, nakrájená na cca půlcentimetrové kroužky či proužky
rajčata cherry 250 g
rozpůlená, lze nahradit koktejlovými
olivový olej panenský 2 PL
sušená, drcená – chilli vločky
sůl vločková
pepř
čerstvě mletý
kalamata, podle chuti vypeckovaných
kapary 3 PL
v soli, propláchnuté a okapané
bazalka
čerstvá, k podávání
čerstvá, k podávání

Postup

1

Rozpalte gril v troubě. Papriky a rajčátka rozprostřete na plech s okraji, pokapejte olejem, posypte chilli vločkami, promíchejte a rajčátka přitom trochu zmáčkněte, aby pustila šťávu. Osolte a opepřete, rozprostřete do jedné vrstvy. Opékejte pod grilem asi 10 minut, zhruba v polovině přidejte olivy a kapary.

2

Podávejte teplé, vlažné nebo vychladlé včetně šťávy z plechu, posypané bazalkovými lístky a doplněné ciabattou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...