Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
smazenka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4524 kcal
Bílkoviny 176 g
Sacharidy 225 g
Tuky 322 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jsou skvělé jako součást rodinného brunche, jako postelová snídaně pro obzvlášť líné víkendové ráno i jako narovnání po prohýřené noci.

Související recepty

Suroviny

vejce 2 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
jemně nastrouhaný
tymián 1 ČL
lístky
starší
nejlépe přepuštěné, na opékání
Na obložení
hořčice dijonská 4 ČL
nebo podle chuti
rukola 2 hrsti
lístky, možno nahradit polníčkem
na podélné plátky
ředkvičky 4 ks
na tenké plátky
pancetta 4 plátky
vypečená dokřupava a rozlámaná
slunečnicová semínka 1 PL
opražená
hoblinky
hráškové výhonky
na ozdobu

Postup

1

Vejce, sůl a pepř, parmazán a bylinky (chcete-li) prošlehejte v míse s plochým dnem. Ve směsi namáčejte krajíce chleba, nechte chvilku nasáknout a pak na rozpáleném másle smažte dozlatova z obou stran.

2

Smaženky potřete hořčicí a obložte rukolou, nakládanými okurkami, ředkvičkami a pancettou (nechcete-li mít smaženku vegetariánskou). Nakonec posypte opraženými semínky, hoblinkami parmazánu a můžete ozdobit výhonky hrášku či mikrobylinkami.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Apetit magazín