Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Opulentní smaženky

Jsou skvělé jako součást rodinného brunche, jako postelová snídaně pro obzvlášť líné víkendové ráno i jako narovnání po prohýřené noci.

Vydání: 2019/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT4M
Smažení 0:04
Chuťovka Česká

Ingredience

    • 2 vejce
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 50 g parmazánu, jemně nastrouhaného
    • 1 lžička lístků tymiánu (nemusí být)
    • 4 krajíce staršího chleba
    • máslo, nejlépe přepuštěné, na opékání

    NA OBLOŽENÍ

    • 4 lžičky dijonské hořčice nebo podle chuti
    • 2 hrsti lístků rukoly a/nebo polníčku
    • 2 nakládané okurky, na podélné plátky
    • 4 ředkvičky, nakrájené na tenké plátky
    • 4 plátky pancetty, vypečené dokřupava a rozlámané (nemusí být)
    • 1 lžíce slunečnicových semínek nebo piniových oříšků, opražených nasucho
    • hoblinky parmazánu
    • výhonky hrášku a/nebo mikrobylinky na ozdobení (nemusí být)

Příprava jídla

1 Vejce, sůl a pepř, parmazán a bylinky (chcete-li) prošlehejte v míse s plochým dnem. Ve směsi namáčejte krajíce chleba, nechte chvilku nasáknout a pak na rozpáleném másle smažte dozlatova z obou stran.

2 Smaženky potřete hořčicí a obložte rukolou, nakládanými okurkami, ředkvičkami a pancettou (nechcete-li mít smaženku vegetariánskou). Nakonec posypte opraženými semínky, hoblinkami parmazánu a můžete ozdobit výhonky hrášku či mikrobylinkami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Žemlovka à la Benedikt

Toskánská ribollita

Snídaně na vidličku

REKLAMA

Přidat komentář