Jsou skvělé jako součást rodinného brunche, jako postelová snídaně pro obzvlášť líné víkendové ráno i jako narovnání po prohýřené noci.
Suroviny
vejce
2
ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
parmazán
50
g
jemně nastrouhaný
tymián
1
ČL
lístky
chleba
4
starší
nejlépe přepuštěné, na opékání
Na obložení
hořčice dijonská
4
ČL
nebo podle chuti
rukola
2
hrsti
lístky, možno nahradit polníčkem
okurky nakládané
2
ks
na podélné plátky
ředkvičky
4
ks
na tenké plátky
pancetta
4
plátky
vypečená dokřupava a rozlámaná
slunečnicová semínka
1
PL
opražená
hoblinky
hráškové výhonky
na ozdobu
Postup
1
Vejce, sůl a pepř, parmazán a bylinky (chcete-li) prošlehejte v míse s plochým dnem. Ve směsi namáčejte krajíce chleba, nechte chvilku nasáknout a pak na rozpáleném másle smažte dozlatova z obou stran.
2
Smaženky potřete hořčicí a obložte rukolou, nakládanými okurkami, ředkvičkami a pancettou (nechcete-li mít smaženku vegetariánskou). Nakonec posypte opraženými semínky, hoblinkami parmazánu a můžete ozdobit výhonky hrášku či mikrobylinkami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 33x Snídaně na vidličku(33 receptů )