Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 10 min
3,8 (8x)
24. 6. 2023
Gazpacho
Apetit
Osvěžující gazpacho
Apetit


Velmi snadné
< 10 min
3,8 (8x)

Španělská studená polévka gazpacho je proslulá nejen svojí snadnou přípravou, ale chutí, která dává vyniknout všemu, co právě dozrálo. Základem jsou vždy rajčata, okurka, cibule, česnek a bílý chléb. Pak už je to na vás, co si přinesete z trhu nebo ze zahrady.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Na ozdobení

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 381.75 kcal
  • Bílkoviny 6.75 g
  • Sacharidy 52.5 g
  • Tuky 12.75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. Studené polévky, které vás v horku osvěží a posílí vaši imunitu Pozdrav z ráje: rajčata

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/7

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

3,8/5

Hodnocení receptu

3,8/5
(8 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2022/7

Červencový Apetit (v prodeji od 16. června) je tu a léto z něj doslova čiší. Slunce, pohoda, grilování na zahradě, moučníky z čerstvě natrhaného letního ovoce, nedělní oběd jako vystřižený z návštěvy u babičky… Už jste naladění na správnou prázdninovou notu? Navrch přidáme tipy na to, co nového připravit z jahod a na co využít stále trochu opomíjenou, ale velmi všestrannou polentu, inspiraci na jednoduché večeře, které budete vařit celý červenec, dipy jako stvořené na letní party a ledové kávy na osvěžení. Chybět nebudou ani recepty z dostupných ryb, které snadno seženete i v supermarketu. Nefalšovanou cestovní horečku ve vás zaručeně vzbudí gurmánská cesta na Zadar a ochutnávka z kuchařky S chutí Chorvatska.  Apetit, napsáno s chutí. 

Související články

Ajoblanco

Španělé milují polévky, přestože za ně některé pokrmy nepovažují. Nedají dopustit na luštěniny

Když se budeme bavit o španělské kuchyni, většině se vybaví paella, případně tapas nebo mořské plody. Španělská kuchyně je ale velmi rozmanitá. Pyšní se lehkými zeleninovými a rybími pokrmy, i hutnými jídly z luštěnin, masa a uzenin z chladnějších oblastí. Ve Španělsku jsou ale nedílnou součástí gastronomie také polévky. Každý region se pyšní svými vlastními.