Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6/5 Počet hodnocení: 25
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2146 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 319 g
Tuky 83 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Palačinková roláda podle Pavlíny Berzsiové vám zaručeně učaruje.

Související recepty

Suroviny

těsto na palačinky (viz odkaz v postupu)
jahodový džem 200 g
šlehačky
jahody 300 g

Postup

1

Palačinky připravte podle základního receptu.

2

Naskládejte je na pečicí papír do řady za sebou tak, aby se vždy ze dvou třetin překrývaly. Pak je potřete jahodovým džemem.

3

Smetanu ušlehejte dotuha se ztužovačem a vanilkovým cukrem a naneste ji na palačinky. Podle delšího okraje naskládejte celé jahody (těsně vedle sebe) a pomocí pečicího papíru stočte od delší strany do rolády. Roládu zabalte do papíru a dejte do chladničky na hodinu ztuhnout.

4

Před podáváním roládu vybalte z papíru a nakrájejte na třícentimetrové plátky.

[[nid:31477]]

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...