Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6/5 Počet hodnocení: 21
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2146 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 319 g
Tuky 83 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Palačinková roláda podle Pavlíny Berzsiové vám zaručeně učaruje.

Suroviny

těsto na palačinky (viz odkaz v postupu)
jahodový džem 200 g
šlehačky
jahody 300 g

Postup

1

Palačinky připravte podle základního receptu.

2

Naskládejte je na pečicí papír do řady za sebou tak, aby se vždy ze dvou třetin překrývaly. Pak je potřete jahodovým džemem.

3

Smetanu ušlehejte dotuha se ztužovačem a vanilkovým cukrem a naneste ji na palačinky. Podle delšího okraje naskládejte celé jahody (těsně vedle sebe) a pomocí pečicího papíru stočte od delší strany do rolády. Roládu zabalte do papíru a dejte do chladničky na hodinu ztuhnout.

4

Před podáváním roládu vybalte z papíru a nakrájejte na třícentimetrové plátky.

[[nid:31477]]

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...