Palačinková roláda podle Pavlíny Berzsiové vám zaručeně učaruje.
Suroviny
těsto na palačinky (viz odkaz v postupu)
jahodový džem
200
g
smetana ke šlehání
250
ml
vanilkový cukr
1
bal
ztužovač
1
bal
šlehačky
jahody
300
g
1 Palačinky připravte podle základního receptu.
2 Naskládejte je na pečicí papír do řady za sebou tak, aby se vždy ze dvou třetin překrývaly. Pak je potřete jahodovým džemem.
3 Smetanu ušlehejte dotuha se ztužovačem a vanilkovým cukrem a naneste ji na palačinky. Podle delšího okraje naskládejte celé jahody (těsně vedle sebe) a pomocí pečicího papíru stočte od delší strany do rolády. Roládu zabalte do papíru a dejte do chladničky na hodinu ztuhnout.
4 Před podáváním roládu vybalte z papíru a nakrájejte na třícentimetrové plátky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Palačinky a lívance: 46 ověřených receptů od českých po japonské(48 receptů)
- Elegantní krémové rolády: 26 nejlepších receptů(26 receptů)
- Jak na krémové rolády: 26 nejlepších receptů(29 receptů)