Suroviny
Maso poprašte mletou paprikou a vmasírujte ji do něj ze všech stran. Poté maso osolte a opepřete (asi 1/4 lžičkou od každého).
Ve velké hluboké pánvi rozehřejte 1 lžíci másla na středním ohni. Maso na něm opékejte nejprve z jené strany asi 3 minuty, až bude hezky dozlatova opečené. Poté maso obraťte, ztlumte na střední plamen a opékejte zase asi 3 minuty.
Poté do pánve přidejte zbylé máslo, tymián a česnek a za stálého míchání restujte asi 2 minuty.
Zalijte vínem, přiveďte k mírnému varu a nechte vařit asi 20 minut. Víno se zredukuje, pokud je potřeba, klidně ještě víno přidejte, aby v pánvi zůstala nějaká omáčka.
Na závěr přidejte do omáčky pokrájený špenát a nechte jen zavadnout. Dochuťte solí a pepřem, ujistěte se, že je maso propečené a podávejte s širokými nudlemi.