Patizónová polévka

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Patizónová polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Snadné 4
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

patison 1 ks
větší
brambory 3 ks
vejce 4 ks
sůl

1. Větší patizón oloupeme a zbavíme semínek (mladý patizón můžeme použít i se slupkou), osolíme a dáme vařit s troškou vody. Mezitím si zvlášť v jiném hrnci uvaříme brambory.

2. Když patizón změkne (cca 15min., ale záleží na tom, jak je starý), rozmixujeme ho i s vodou, ve které se vařil, ponorným mixérem. 

3. Do rozmixovaného krému přidáme rozšlehaný bílek, kraťoučce povaříme a když už víme, že polévku nebudeme muset míchat, přidáme nerozšlehané celé žloutky. Pokud se nám to podaří, vytvoří žloutky v polévce dětmi oblíbená sluníčka. Nakonec do krému přidáme uvařené brambory.

4. Dle chuti polévku dosolíme, jiné koření nepotřebuje.

Autor: svapepina

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit