Recept na patisonovou polévku je až neuvěřitelně snadný. Navíc neobsahuje ani lepek, ani laktózu, takže klidně můžete podat i malým dětem. Jen opatrně se solí a pepřem. Patisonový krém doplňte opečenými krutony, opraženými semínky nebo nasekanou petrželkou.
Postup
Větší patison oloupejte a zbavte semínek (mladý patison můžete použít i se slupkou), osolte a dejte vařit s troškou vody. Mezitím si zvlášť v jiném hrnci uvařte brambory.
Když patison změkne (cca 15 minut, ale záleží na tom, jak je starý), rozmixujte ho i s vodou, ve které se vařil, ponorným mixérem.
Do rozmixovaného krému přidejte rozšlehaný bílek, kraťoučce povařte, a když už víte, že polévku nebudete muset míchat, přidejte nerozšlehané celé žloutky. Pokud se vám to podaří, vytvoří žloutky v polévce dětmi oblíbená sluníčka.
Nakonec do krému přidejte uvařené brambory.
Dle chuti polévku dosolte, jiné koření nepotřebuje.
Foto: Pexels.com