Patizónová polévka

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Patizónová polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Snadné

Suroviny

patison 1 ks
větší
brambory 3 ks
vejce 4 ks
sůl

1. Větší patizón oloupeme a zbavíme semínek (mladý patizón můžeme použít i se slupkou), osolíme a dáme vařit s troškou vody. Mezitím si zvlášť v jiném hrnci uvaříme brambory.

2. Když patizón změkne (cca 15min., ale záleží na tom, jak je starý), rozmixujeme ho i s vodou, ve které se vařil, ponorným mixérem. 

3. Do rozmixovaného krému přidáme rozšlehaný bílek, kraťoučce povaříme a když už víme, že polévku nebudeme muset míchat, přidáme nerozšlehané celé žloutky. Pokud se nám to podaří, vytvoří žloutky v polévce dětmi oblíbená sluníčka. Nakonec do krému přidáme uvařené brambory.

4. Dle chuti polévku dosolíme, jiné koření nepotřebuje.

Autor: svapepina

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit