Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4/5 Počet hodnocení: 28
Do 30 minut Snadné 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 898 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 62 g
Tuky 44 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na patisonovou polévku je až neuvěřitelně snadný. Navíc neobsahuje ani lepek, ani laktózu, takže klidně můžete podat i malým dětem. Jen opatrně se solí a pepřem. Patisonový krém doplňte opečenými krutony, opraženými semínky nebo nasekanou petrželkou.

Suroviny

patison 1 ks
větší
vejce 4 ks
sůl

Postup

1

Větší patison oloupejte a zbavte semínek (mladý patison můžete použít i se slupkou), osolte a dejte vařit s troškou vody. Mezitím si zvlášť v jiném hrnci uvařte brambory.

2

Když patison změkne (cca 15 minut, ale záleží na tom, jak je starý), rozmixujte ho i s vodou, ve které se vařil, ponorným mixérem. 

3

Do rozmixovaného krému přidejte rozšlehaný bílek, kraťoučce povařte, a když už víte, že polévku nebudete muset míchat, přidejte nerozšlehané celé žloutky. Pokud se vám to podaří, vytvoří žloutky v polévce dětmi oblíbená sluníčka.

4

Nakonec do krému přidejte uvařené brambory.

5

Dle chuti polévku dosolte, jiné koření nepotřebuje.

Foto: Pexels.com

Autor: svapepina

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...