Pečené brambory

Pečené brambory

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1511 kcal
Bílkoviny 33 g
Cukr 177 g
Tuky 68 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Brambory pečené v popelu nebo v troubě k podzimu prostě patří. Doplňte je – stejně jako my – vším, co máte rádi.

Suroviny

brambory 8 ks
na pečení, typ C, moučnaté
anglická slanina 100 g
česnek 1
oloupané a podélně rozříznuté
olivový olej 2 PL
200 g
lučina
jarní cibulka svazek
nakrájený najemno
ředkvičky svazek
nakrájený na nudličky
petrželka hrst
nasekaná
sůl a pepř

1 Mřížku dejte na střed a troubu zahřejte na 200 °C. Na dno trouby položte plech nebo alobal. Vydrhnuté brambory lehce potřete olejem. Každou bramboru několikrát propíchněte vidličkou a položte na mřížku. Pečte asi hodinu doměkka – středem by měla hladce projet špejle. (Můžete je péct i zabalené do alobalu v popelu.)

2 Pečené brambory na talíři zakryjte alobalem a nechte 10 minut stát. Pak každou bramboru křížem nařízněte a pomocí utěrky zmáčkněte, aby se otevřela.

3 Na 1 lžíci olivového oleje opečte plátky slaniny dokřupava. Pak je vyjměte a odložte na papírové utěrky. Do uvolněné pánve přilijte další lžíci olivového oleje a na nízkém plameni opečte česnek dožluta, nesmí zhnědnout, zhořkl by.

4 Lučinu promíchejte s jarní cibulkou, ředkvičkami a petrželkou, osolte a opepřete. Plňte s ní brambory a ozdobte připravenou slaninou a česnekem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit