Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečený lososovitý pstruh s česnekem a špenátem

Ryba se špenátem je klasika, ale se sladkým, v mléce vařeným česnekem je to vyšší liga. V mléce totiž česnek ztratí svoji štiplavost.

Vydání: 2013/10
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Česká

Ingredience

    • 16 stroužků česneku
    • 100 ml mléka
    • 500 g listového špenátu
    • 2 lžíce slunečnicového oleje
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 filety (à 160 g) z lososovitého pstruha, s kůží
    • 2 lžíce olivového oleje

    K PODÁVÁNÍ

    • bramborové krokety (recept)
    • holandská omáčka 

Příprava jídla

1 Česnek oloupejte a stroužky uvařte v mléce doměkka. Vyjměte je, propláchněte studenou vodou, osušte na papírové utěrce a pak je na oleji opečte dozlatova.

2 Listový špenát properte, nechte okapat, okrájejte stvoly a krátce opečte na zbývajícím oleji. Dochuťte solí a pepřem.

3 Kůži na filetech pstruha několikrát nařízněte a rybu osolte. Filety opékejte na olivovém oleji 2–3 minuty z každé strany; začnete stranou s kůží. Rybu podávejte se špenátem a vařeným česnekem. Doplňte ji bramborovými kroketami a holandskou omáčkou podle následujícího receptu.

HOLANDSKÁ OMÁČKA

  • 250 ml bílého vína
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 žloutky
  • 150 g másla, rozpuštěného sůl a čerstvě mletý pepř

1 Víno s citronovou šťávou svařte na polovinu a nechte vychladnout. Na hrnec s vroucí vodou posaďte ohnivzdornou misku, dejte do ní žloutky a základ z bílého vína a šlehejte, až směs začne houstnout a bude mít krémovou konzistenci.

2 Sejměte z vodní lázně a pomalu zašlehávejte horké rozpuštěné máslo. Dochuťte solí a pepřem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hráškový krém s krutony a osmaženou slaninou

Tvarohový koláč s malinovou omáčkou

Ryba s cibulí a paprikou

REKLAMA

Přidat komentář