Pěnové kostky s lentilkami v čokoládě

Pěnové kostky s lentilkami v čokoládě

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 20

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1392 kcal
Bílkoviny 17 g
Cukr 196 g
Tuky 53 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Sladká stavebnice pro nejmenší.

Suroviny

čokoláda 100 g
marshmallow 1 bal
lentilky 1 bal
1 Čokoládu rozpusťte nad párou (viz Tip) nebo v mikrovlnce. Trochu nalijte do papírového košíčku, položte na ni pěnovou kostku a mírně zmáčkněte, aby čokoláda povylezla. Navrch kápněte čokoládu a posaďte do ní barevný ‚knoflík‘. Nechte vychladnout.

TIP 
Kousky čokolády v nejlépe kovové nádobě posaďte na hrnec s vroucí vodou tak, aby se dno nádoby nedotýkalo hladiny. Promíchávejte do rozpuštění čtyři až pět minut.

Lentilky 
Jméno dostaly díky svému tvaru podle francouzského výrazu pro čočku. Patří ke klasickým cukrářským výrobkům, jaké se u nás objevovaly už ve třicátých letech. Bez sladkých ‚čoček‘ si už nedokážeme dětství ani představit!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit