Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nebeské kostky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 49
Více než hodinu Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7510 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 983 g
Tuky 328 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nebeské kostky upečte večer a tajně, a dejte je na noc do ledničky. Jinak je vače rodina, kamarádi nebo děti snědí hned a na nedělní oběd už nic nezbude.

Suroviny

vejce 4 ks
žloutky a bílky oddělené
olej 10 PL
neutrální chuti
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
na vymazání plechu
mouka pšeničná hrubá
na vysypání plechu
ušlehaná
čokoládové tyčinky 1 ks
tyčinka Margot – nakrájená na kousky
Na krém
vanilkový
káva instantní 1 porce
1 sáček capuccina – např. Nescafé
piškoty 1,5 bal
dětské, namočené v hrnečku kávy se dvěma lžícemi rumu
káva 1 hrnek
vychladlá, smíchaná s rumem, na namáčení piškotů
rum 2 PL
smíchaný s kávou, na namáčení piškotů

Postup

1

Utřete žloutky s cukrem, pak k nim přidejte olej, 10 lžic horké vody a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

2

Z bílků ušlehejte tuhý sníh a přidejte k žloutkové směsi.

3

Těsto přelijte na vymazaný a moukou vysypaný plech (o velikost 30 × 40 cm) s vyšším okrajem a pečte při 160 °C asi 20 minut. Zatímco bude základ chladnout, udělejte krém.

4

Část mléka rozmíchejte s pudinkovým práškem a cukrem, zbytek zahřejte. Do vroucího mléka přelijte pudink, uvařte a nechte zchladnout.

5

Přimíchejte zakysanou smetanu a capuccino. Polovinou krému potřete zchladlý korpus, na něj dejte piškoty, pak zbytek krému a dejte na pět hodin do ledničky.

6

Před podáváním potřete šlehačkou a ozdobte margotkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...