0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nebeské kostky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2 / 5. Počet hodnocení: 33
Více než hodinu Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7510 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 983 g
Tuky 328 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nebeské kostky upečte večer a tajně, a dejte je na noc do ledničky. Jinak je vače rodina, kamarádi nebo děti snědí hned a na nedělní oběd už nic nezbude.

Suroviny

vejce 4 ks
žloutky a bílky oddělené
moučkový cukr 200 g
olej 10 PL
neutrální chuti
mouka pšeničná polohrubá 200 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
máslo
na vymazání plechu
mouka pšeničná hrubá
na vysypání plechu
smetana ke šlehání 1 kelímek
ušlehaná
čokoládové tyčinky 1 ks
tyčinka Margot – nakrájená na kousky
Na krém
mléko 0.75 l
pudinkový prášek 3 ks
vanilkový
moučkový cukr 200 g
zakysaná smetana 3 kelímky
káva instantní 1 porce
1 sáček capuccina – např. Nescafé
piškoty 1.5 bal
dětské, namočené v hrnečku kávy se dvěma lžícemi rumu
káva 1 hrnek
vychladlá, smíchaná s rumem, na namáčení piškotů
rum 2 PL
smíchaný s kávou, na namáčení piškotů

Postup

1

Utřete žloutky s cukrem, pak k nim přidejte olej, 10 lžic horké vody a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

2

Z bílků ušlehejte tuhý sníh a přidejte k žloutkové směsi.

3

Těsto přelijte na vymazaný a moukou vysypaný plech (o velikost 30 × 40 cm) s vyšším okrajem a pečte při 160 °C asi 20 minut. Zatímco bude základ chladnout, udělejte krém.

4

Část mléka rozmíchejte s pudinkovým práškem a cukrem, zbytek zahřejte. Do vroucího mléka přelijte pudink, uvařte a nechte zchladnout.

5

Přimíchejte zakysanou smetanu a capuccino. Polovinou krému potřete zchladlý korpus, na něj dejte piškoty, pak zbytek krému a dejte na pět hodin do ledničky.

6

Před podáváním potřete šlehačkou a ozdobte margotkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit