Nebeské kostky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2 / 5. Počet hodnocení: 30
Více než hodinu Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7510 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 983 g
Tuky 328 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nebeské kostky upečte večer a tajně, a dejte je na noc do ledničky. Jinak je vače rodina, kamarádi nebo děti snědí hned a na nedělní oběd už nic nezbude.

Suroviny

vejce 4 ks
žloutky a bílky oddělené
moučkový cukr 200 g
olej 10 PL
neutrální chuti
mouka pšeničná polohrubá 200 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
máslo
na vymazání plechu
mouka pšeničná hrubá
na vysypání plechu
smetana ke šlehání 1 kelímek
ušlehaná
čokoládové tyčinky 1 ks
tyčinka Margot – nakrájená na kousky
Na krém
mléko 0.75 l
pudinkový prášek 3 ks
vanilkový
moučkový cukr 200 g
zakysaná smetana 3 kelímky
káva instantní 1 porce
1 sáček capuccina – např. Nescafé
piškoty 1.5 bal
dětské, namočené v hrnečku kávy se dvěma lžícemi rumu
káva 1 hrnek
vychladlá, smíchaná s rumem, na namáčení piškotů
rum 2 PL
smíchaný s kávou, na namáčení piškotů

Postup

1

Utřete žloutky s cukrem, pak k nim přidejte olej, 10 lžic horké vody a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

2

Z bílků ušlehejte tuhý sníh a přidejte k žloutkové směsi.

3

Těsto přelijte na vymazaný a moukou vysypaný plech (o velikost 30 × 40 cm) s vyšším okrajem a pečte při 160 °C asi 20 minut. Zatímco bude základ chladnout, udělejte krém.

4

Část mléka rozmíchejte s pudinkovým práškem a cukrem, zbytek zahřejte. Do vroucího mléka přelijte pudink, uvařte a nechte zchladnout.

5

Přimíchejte zakysanou smetanu a capuccino. Polovinou krému potřete zchladlý korpus, na něj dejte piškoty, pak zbytek krému a dejte na pět hodin do ledničky.

6

Před podáváním potřete šlehačkou a ozdobte margotkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit