Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pizza s vejci Benedikt a buffalo omáčkou

Pizza s vejci Benedikt a buffalo omáčkou
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Pizza s vejci Benedikt a buffalo omáčkou

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4584 kcal
Bílkoviny 282 g
Sacharidy 143 g
Tuky 330 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tři zdánlivě nespojitelné věci – pizza, vejce Benedikt a buffalo omáčka, spolu hrají chuťový koncert, o kterém se vám ani nesnilo. Takhle si představujeme dokonalý „comfort food“, tedy jídlo, jež má za úkol potěšit a pohladit po duši. 

Suroviny

vejce 4 ks
prosciutto 4 plátky
hotové těsto (viz Něco navíc)
ricotta 100 g
česnek 1 stroužek
drcený
kůra najemno nastrouhaná
sůl
fontina 50 g
sýr nakrájený na 3cm kostičky
bazalka ½ svazku
salát 1 hrst
mladé lístky k podávání – baby špenát, polníček, rukola...
Na holandskou omáčku
ghí 125 g
přepuštěné máslo, teplé
buffalo omáčka

Postup

1

Vejce povařte 4 minuty v mírně vroucí vodě a poté je nechte zcela vychladnout
v ledové vodě. Prosciutto opečte na pánvi.

2

Troubu předehřejte na 200°C. Z těsta vyválejte kruh (pokud máte již vyválené, jednoduše je rozložte). Dejte péct do vyhřáté trouby na 10 minut, aby začalo zlátnout.

3

Na holandskou omáčku vlijte do rendlíku vroucí vodu, na něj posaďte žáruvzdornou misku, přidejte žloutek a 2–5 minut jej prošlehávejte, dokud nebude světlý, napěněný a trochu zhoustlý. Pokud by vám připadlo, že se žloutek začíná srážet, okamžitě misku odstavte a intenzivně míchejte, dokud obsah misky trochu nezchladne. Poté začněte postupně přilévat a zašlehávat teplé máslo, dokud nevznikne omáčka hustá skoro jako majonéza (příliš hustou zřeďte lžičkou vroucí vody). Nakonec vmíchejte buffalo omáčku. Udržujte v teple.

4

Ricottu promíchejte s česnekem, citronovou kůrou a solí. Pizza těsto vyjměte, potřete ricottovou směsí a nechte zhruba 3cm okraje volné. Navrch rozdrobte polovinu prosciutta, rozprostřete sýr fontina a natrhejte mozzarellu. Vraťte do trouby a pečte 5–10 minut.

5

Vejce velmi opatrně oloupejte a položte je na pizzu. Přelijte zhruba polovinou holandské omáčky a vraťte ještě na 2 minuty do trouby. Vyjměte, nahoru natrhejte bazalku a zbylé prosciutto a podávejte s lupením a zbylou holandskou omáčkou.

NĚCO NAVÍC
Těsto na pizzu seženete hotové vyválené, ale můžete koupit i předpečené. Skvělé mají například v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia. V takovém případě je nemusíte předpékat v troubě a rovnou je můžete pomazat ricottou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/2

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč