Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborové košíčky s lososem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné 3-5

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2192 kcal
Bílkoviny 187 g
Sacharidy 46 g
Tuky 135 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé brambory, ochucený crème fraîche a nenapodobitelný losos dělají z těchto košíčků skutečnou delikatesu. Zmizí mnohem rychleji, než čekáte!

Suroviny

oloupané
vejce 1 ks
sůl mořská
pepř
změklé + na vymazání formy
nebo zakysaná smetana
kopr 1 PL
nasekaný a na ozdobu
řeřicha 100 g
uzený losos 5 plátků
pokrájený

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory pokrájejte na ,sirky na mandolíně (viz tip) a spojte s vajíčkem, solí a pepřem. Pak vyždímejte přebytečnou vodu.

2

Formu na muffiny s dvanácti důlky vymažte máslem, do každého dejte lžičku bramborové hmoty a vytvarujte ji do košíčku. Dovnitř dejte kousek másla. Pečte asi dvanáct minut.

3

Crème fraîche či zakysanou smetanu smíchejte s koprem a citronovou šťávou. Na dno každého košíčku vložte trochu řeřichy, crème fraîche a navrch kousek lososa, ozdobte koprem.

TIP

Mandolína
Jediný nástroj, se kterým nakrájíte zeleninu či brambory na dlouhé tenké nudličky. Cena se pohybuje okolo tisíce korun.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...