Křupavé brambory, ochucený crème fraîche a nenapodobitelný losos dělají z těchto košíčků skutečnou delikatesu. Zmizí mnohem rychleji, než čekáte!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory pokrájejte na ,sirky na mandolíně (viz tip) a spojte s vajíčkem, solí a pepřem. Pak vyždímejte přebytečnou vodu.
Formu na muffiny s dvanácti důlky vymažte máslem, do každého dejte lžičku bramborové hmoty a vytvarujte ji do košíčku. Dovnitř dejte kousek másla. Pečte asi dvanáct minut.
Crème fraîche či zakysanou smetanu smíchejte s koprem a citronovou šťávou. Na dno každého košíčku vložte trochu řeřichy, crème fraîche a navrch kousek lososa, ozdobte koprem.
TIP
Mandolína
Jediný nástroj, se kterým nakrájíte zeleninu či brambory na dlouhé tenké nudličky. Cena se pohybuje okolo tisíce korun.