0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborové košíčky s lososem

Bramborové košíčky s lososem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborové košíčky s lososem

5/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné 3-5

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2192 kcal
Bílkoviny 187 g
Sacharidy 46 g
Tuky 135 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé brambory, ochucený crème fraîche a nenapodobitelný losos dělají z těchto košíčků skutečnou delikatesu. Zmizí mnohem rychleji, než čekáte!

Suroviny

oloupané
vejce 1 ks
sůl mořská
pepř
máslo 30 g
změklé + na vymazání formy
nebo zakysaná smetana
kopr 1 PL
nasekaný a na ozdobu
citronová šťáva 1 PL
řeřicha 100 g
uzený losos 5 plátků
pokrájený

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory pokrájejte na ,sirky‘ na mandolíně (viz tip) a spojte s vajíčkem, solí a pepřem. Pak vyždímejte přebytečnou vodu.

2 Formu na muffiny s dvanácti důlky vymažte máslem, do každého dejte lžičku bramborové hmoty a vytvarujte ji do košíčku. Dovnitř dejte kousek másla. Pečte asi dvanáct minut.

3 Crème fraîche či zakysanou smetanu smíchejte s koprem a citronovou šťávou. Na dno každého košíčku vložte trochu řeřichy, crème fraîche a navrch kousek lososa, ozdobte koprem.

TIP

Mandolína
Jediný nástroj, se kterým nakrájíte zeleninu či brambory na dlouhé tenké nudličky. Cena se pohybuje okolo tisíce korun.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč