Zatím nehodnoceno
Do 20 minut na 3 kog

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2044 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 449 g
Tuky 4 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chow-chow (čti čoučou) podávejte k sýrům a k masu nebo směs přidejte do sendvičů.

Suroviny

okurka 250 g
drobné (větší nakrájejte na plátky)
květák 1 ks
malý kus na růžičky
250 g
zelené rajčata nezralá, na kostičky
mrkev 300 g
na nudličky
fazolky zelené 250 g
očištěnyé a překrájené
cibule perlová 300 g
paprika červená 4 ks
na nudličky
řapíkatý celer 1 ks
na plátky
sůl 100 g
Na nakládací směs
mouka pšeničná celozrnná hladká 100 g
hořčice prášková 75 g
(značku Collmans prodává Robertson nebo Tesco)
celerové semínko 1.5 PL
kurkuma (mletá) 1.5 PL
mletá
sůl 1 PL
1.25 l
sladový ocet nebo jablečný
třtinový cukr 300 g

Všechnu zeleninu vložte do skleněné či keramické mísy, přisypte sůl a zalijte vodou. Dobře promíchejte, zatižte a nechte odležet přes noc. Pak sceďte a zeleninu nasypte na 2 minuty do vroucí vody. Slijte a nechte okapat.

2 V misce umíchejte mouku, hořčičný prášek, koření, sůl a 250 ml octa na hladkou pastu. Ve velkém hrnci přiveďte zbytek octa a cukr k varu. Za stálého míchání přidejte hořčičnou pastu a pak zeleninu. Uveďte k varu a vypněte. Naplňte do horkých sterilovaných sklenic a uzavřete. Jíst můžete už za 2 týdny, ale delším proležením se chow-chow ještě vylepší. Trvanlivost má nejméně jeden rok.

Recept je převzatý z knihy Oded Schwartz: Konzervování, Ikar.

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit