Chow-chow (čti čoučou) podávejte k sýrům a k masu nebo směs přidejte do sendvičů.
Suroviny
okurka
250
g
drobnější nakládačky, větší na plátky
kousek na růžičky
rajče
250
g
nezralé, na kostičky
mrkev
300
g
na nudličky
fazolky zelené
250
g
cibule perlová
300
g
paprika červená
4
ks
na nudličky
řapíkatý celer
1
ks
na plátky
sůl
100
g
Na nakládací směs
mouka pšeničná celozrnná hladká
100
g
hořčice mletá
75
g
celerové semínko
1,5
PL
kurkuma (mletá)
1,5
PL
mletá
sůl
1
PL
ocet
1,25
l
sladový nebo jablečný
třtinový cukr
300
g
Postup
1
Všechnu zeleninu vložte do skleněné či keramické mísy, přisypte sůl a zalijte vodou. Dobře promíchejte, zatižte a nechte odležet přes noc. Pak sceďte a zeleninu nasypte na 2 minuty do vroucí vody. Slijte a nechte okapat.
2
V misce umíchejte mouku, hořčičný prášek, koření, sůl a 250 ml octa na hladkou pastu. Ve velkém hrnci přiveďte zbytek octa a cukr k varu. Za stálého míchání přidejte hořčičnou pastu a pak zeleninu. Uveďte k varu a vypněte. Naplňte do horkých sterilovaných sklenic a uzavřete. Jíst můžete už za 2 týdny, ale delším proležením se chow-chow ještě vylepší. Trvanlivost má nejméně jeden rok.
Recept je převzatý z knihy Oded Schwartz: Konzervování, Ikar.Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Do skla! Skvělé recepty na nakládanou zeleninu(36 receptů )
- 30 svěžích a vydatných asijských salátů, které můžete jíst celé léto(30 receptů )