Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zavařená zelenina Chow-chow
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné na 3 kog

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2294 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 505 g
Tuky 4 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chow-chow (čti čoučou) podávejte k sýrům a k masu nebo směs přidejte do sendvičů.

Související recepty

Suroviny

okurka 250 g
drobnější nakládačky, větší na plátky
kousek na růžičky
rajče 250 g
nezralé, na kostičky
mrkev 300 g
na nudličky
fazolky zelené 250 g
na nudličky
řapíkatý celer 1 ks
na plátky
sůl 100 g
Na nakládací směs
mouka pšeničná celozrnná hladká 100 g
hořčice mletá 75 g
celerové semínko 1,5 PL
mletá
sůl 1 PL
ocet 1,25 l
sladový nebo jablečný
třtinový cukr 300 g

Postup

1

Všechnu zeleninu vložte do skleněné či keramické mísy, přisypte sůl a zalijte vodou. Dobře promíchejte, zatižte a nechte odležet přes noc. Pak sceďte a zeleninu nasypte na 2 minuty do vroucí vody. Slijte a nechte okapat.

2

V misce umíchejte mouku, hořčičný prášek, koření, sůl a 250 ml octa na hladkou pastu. Ve velkém hrnci přiveďte zbytek octa a cukr k varu. Za stálého míchání přidejte hořčičnou pastu a pak zeleninu. Uveďte k varu a vypněte. Naplňte do horkých sterilovaných sklenic a uzavřete. Jíst můžete už za 2 týdny, ale delším proležením se chow-chow ještě vylepší. Trvanlivost má nejméně jeden rok.

Recept je převzatý z knihy Oded Schwartz: Konzervování, Ikar.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín