0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zavařená zelenina Chow-chow
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné na 3 kog

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2294 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 505 g
Tuky 4 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chow-chow (čti čoučou) podávejte k sýrům a k masu nebo směs přidejte do sendvičů.

Suroviny

okurka 250 g
drobnější nakládačky, větší na plátky
květák
kousek na růžičky
rajče 250 g
nezralé, na kostičky
mrkev 300 g
na nudličky
fazolky zelené 250 g
cibule perlová 300 g
paprika červená 4 ks
na nudličky
řapíkatý celer 1 ks
na plátky
sůl 100 g
Na nakládací směs
mouka pšeničná celozrnná hladká 100 g
hořčice mletá 75 g
celerové semínko 1,5 PL
kurkuma (mletá) 1,5 PL
mletá
sůl 1 PL
ocet 1,25 l
sladový nebo jablečný
třtinový cukr 300 g

1Všechnu zeleninu vložte do skleněné či keramické mísy, přisypte sůl a zalijte vodou. Dobře promíchejte, zatižte a nechte odležet přes noc. Pak sceďte a zeleninu nasypte na 2 minuty do vroucí vody. Slijte a nechte okapat.

2 V misce umíchejte mouku, hořčičný prášek, koření, sůl a 250 ml octa na hladkou pastu. Ve velkém hrnci přiveďte zbytek octa a cukr k varu. Za stálého míchání přidejte hořčičnou pastu a pak zeleninu. Uveďte k varu a vypněte. Naplňte do horkých sterilovaných sklenic a uzavřete. Jíst můžete už za 2 týdny, ale delším proležením se chow-chow ještě vylepší. Trvanlivost má nejméně jeden rok.

Recept je převzatý z knihy Oded Schwartz: Konzervování, Ikar.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč