Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pošírované hrušky s medovými ořechy a zakysanou smetanou

Pošírované hrušky s medovými ořechy a zakysanou smetanou

4.8/5 Počet hodnocení: 16
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1715 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 209 g
Tuky 86 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neobyčejně efektní, přitom snadný dezert, který si můžete bez výčitek dopřát i po vydatnějším obědě. Skvělý je teplý i vychlazený, takže jej můžete připravit pohodlně dopředu.

Suroviny

Na hrušky
pevné
šťáva vymačkaná
skořice 1 svitek
badyán 3 hvězdičky
kardamom 5 tobolek
ibišek 1,5 PL
ibiškový květ (karkade)
jablečný džus 475 ml
kůra z půlky pomeranče, v širších pruzích
k podávání
jemný, k podávání
Na ořechy
med 60 ml
pekanové ořechy 100 g
lze nahradit vlašskými

Postup

1

Hrušky oloupejte (stopku můžete ponechat), přepulte, vyjměte jádřince a důkladně je pokapejte citronovou šťávou, aby nehnědly.

2

Do mělčího hrnce, kam se hrušky tak akorát vejdou, vložte všechny ostatní ingredience kromě zakysané smetany a cukru.

3

Hrušky vložte v jedné vrstvě do hrnce řezem dolů. Vařte odkryté na mírném ohni asi 20 minut nebo podle typu hrušky. Hrušky by měly být měkké, ale stále pevné, aby se nerozpadaly. V polovině vaření je otočte.

4

Hotové hrušky vyjměte a dejte stranou. Zesilte oheň, přidejte cukr a nechte tekutinu zredukovat, aby zhoustla na sirup.

5

Mezitím připravte ořechy. V rendlíčku rozpusťte máslo a přidejte med. Vsypte ořechy, míchejte a vařte 5 minut, aby se ořechy obalily v medu. Pak vlijte na nepřilnavou podložku nebo plech vyložený pečicím papírem a jemně ořechy oddělte od sebe. Nechte zchladnout.

6

Zakysanou smetanu rozmíchejte s tvarohem dohladka a rozdělte ji na talíře. Na směs položte vždy polovinu hrušky řezem nahoru, vše pokapejte sirupem a přidejte medové ořechy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...