Štika na zahradnický způsob

Štika na zahradnický způsob

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2390 kcal
Bílkoviny 192 g
Sacharidy 14 g
Tuky 166 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlé jídlo pro milovníky ryb s cibulkou, petrželkou a kyselými okurkami.

Suroviny

štika 1 kg
filety
sůl
pepř
mouka pšeničná hladká
na obal
máslo 200 g
okurka 100 g
kyselé, najemno pokrájené
cibule 100 g
petrželka 2 PL
nasekaná

1 Filety osolte, opepřete a obalte v mouce. Opečte z obou stran na polovině másla a dejte do zapékací misky.

2 Na druhé polovině másla nechte zesklovatět cibulku, přidejte nakrájené okurky a nasekanou petrželku. Vše dochuťte solí či pepřem a směsí posypte štiku. Nechte v troubě rozpálené na 180 °C deset minut zapéct.

JAK FILETOVAT

  • Špičkou nože rozřízněte rybě břicho a vyjměte vnitřnosti.
  • Odsekněte hlavu a rybu omyjte.
  • Rybu položte na bok. U ocasu nůž prostrčte mezi maso a páteř a řežte po celé délce až k hlavě, abyste maso od páteře oddělili. Máte první filet.
  • Žeberní kosti podřízněte šikmým řezem a kosti ze středu vyberte pinzetou.
  • Nad páteří prostrčte nůž a stejně vytvořte i druhý filet.
  • Pokud kupujete již připravené rybí filety, ověřte si, že jsou čerstvé. Při omaku se vám do nich nesmí zabořit prst.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit