0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Štika na zahradnický způsob

Štika na zahradnický způsob

4.4/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2390 kcal
Bílkoviny 192 g
Sacharidy 14 g
Tuky 166 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlé jídlo pro milovníky ryb s cibulkou, petrželkou a kyselými okurkami.

Suroviny

štika 1 kg
filety
sůl
pepř
mouka pšeničná hladká
na obal
máslo 200 g
okurka 100 g
kyselé, najemno pokrájené
cibule 100 g
petrželka 2 PL
nasekaná

1 Filety osolte, opepřete a obalte v mouce. Opečte z obou stran na polovině másla a dejte do zapékací misky.

2 Na druhé polovině másla nechte zesklovatět cibulku, přidejte nakrájené okurky a nasekanou petrželku. Vše dochuťte solí či pepřem a směsí posypte štiku. Nechte v troubě rozpálené na 180 °C deset minut zapéct.

JAK FILETOVAT

  • Špičkou nože rozřízněte rybě břicho a vyjměte vnitřnosti.
  • Odsekněte hlavu a rybu omyjte.
  • Rybu položte na bok. U ocasu nůž prostrčte mezi maso a páteř a řežte po celé délce až k hlavě, abyste maso od páteře oddělili. Máte první filet.
  • Žeberní kosti podřízněte šikmým řezem a kosti ze středu vyberte pinzetou.
  • Nad páteří prostrčte nůž a stejně vytvořte i druhý filet.
  • Pokud kupujete již připravené rybí filety, ověřte si, že jsou čerstvé. Při omaku se vám do nich nesmí zabořit prst.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč