Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Štika na zahradnický způsob

Štika na zahradnický způsob

4.5/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2390 kcal
Bílkoviny 192 g
Sacharidy 14 g
Tuky 166 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlé jídlo pro milovníky ryb s cibulkou, petrželkou a kyselými okurkami.

Suroviny

štika 1 kg
filety
sůl
pepř
máslo 200 g
okurka 100 g
kyselé, najemno pokrájené
cibule 100 g
petrželka 2 PL
nasekaná

Postup

1

Filety osolte, opepřete a obalte v mouce. Opečte z obou stran na polovině másla a dejte do zapékací misky.

2

Na druhé polovině másla nechte zesklovatět cibulku, přidejte nakrájené okurky a nasekanou petrželku. Vše dochuťte solí či pepřem a směsí posypte štiku. Nechte v troubě rozpálené na 180 °C deset minut zapéct.

JAK FILETOVAT

Špičkou nože rozřízněte rybě břicho a vyjměte vnitřnosti. Odsekněte hlavu a rybu omyjte. Rybu položte na bok. U ocasu nůž prostrčte mezi maso a páteř a řežte po celé délce až k hlavě, abyste maso od páteře oddělili. Máte první filet. Žeberní kosti podřízněte šikmým řezem a kosti ze středu vyberte pinzetou. Nad páteří prostrčte nůž a stejně vytvořte i druhý filet. Pokud kupujete již připravené rybí filety, ověřte si, že jsou čerstvé. Při omaku se vám do nich nesmí zabořit prst.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...