Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Štika na zahradnický způsob

Štika na zahradnický způsob

4.4/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2390 kcal
Bílkoviny 192 g
Sacharidy 14 g
Tuky 166 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlé jídlo pro milovníky ryb s cibulkou, petrželkou a kyselými okurkami.

Suroviny

štika 1 kg
filety
sůl
pepř
máslo 200 g
okurka 100 g
kyselé, najemno pokrájené
cibule 100 g
petrželka 2 PL
nasekaná

1 Filety osolte, opepřete a obalte v mouce. Opečte z obou stran na polovině másla a dejte do zapékací misky.

2 Na druhé polovině másla nechte zesklovatět cibulku, přidejte nakrájené okurky a nasekanou petrželku. Vše dochuťte solí či pepřem a směsí posypte štiku. Nechte v troubě rozpálené na 180 °C deset minut zapéct.

JAK FILETOVAT

  • Špičkou nože rozřízněte rybě břicho a vyjměte vnitřnosti.
  • Odsekněte hlavu a rybu omyjte.
  • Rybu položte na bok. U ocasu nůž prostrčte mezi maso a páteř a řežte po celé délce až k hlavě, abyste maso od páteře oddělili. Máte první filet.
  • Žeberní kosti podřízněte šikmým řezem a kosti ze středu vyberte pinzetou.
  • Nad páteří prostrčte nůž a stejně vytvořte i druhý filet.
  • Pokud kupujete již připravené rybí filety, ověřte si, že jsou čerstvé. Při omaku se vám do nich nesmí zabořit prst.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč