0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Štika na zahradnický způsob

Štika na zahradnický způsob

4.4 / 5. Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2390 kcal
Bílkoviny 192 g
Sacharidy 14 g
Tuky 166 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlé jídlo pro milovníky ryb s cibulkou, petrželkou a kyselými okurkami.

Suroviny

štika 1 kg
filety
sůl
pepř
mouka pšeničná hladká
na obal
máslo 200 g
okurka 100 g
kyselé, najemno pokrájené
cibule 100 g
petrželka 2 PL
nasekaná

1 Filety osolte, opepřete a obalte v mouce. Opečte z obou stran na polovině másla a dejte do zapékací misky.

2 Na druhé polovině másla nechte zesklovatět cibulku, přidejte nakrájené okurky a nasekanou petrželku. Vše dochuťte solí či pepřem a směsí posypte štiku. Nechte v troubě rozpálené na 180 °C deset minut zapéct.

JAK FILETOVAT

  • Špičkou nože rozřízněte rybě břicho a vyjměte vnitřnosti.
  • Odsekněte hlavu a rybu omyjte.
  • Rybu položte na bok. U ocasu nůž prostrčte mezi maso a páteř a řežte po celé délce až k hlavě, abyste maso od páteře oddělili. Máte první filet.
  • Žeberní kosti podřízněte šikmým řezem a kosti ze středu vyberte pinzetou.
  • Nad páteří prostrčte nůž a stejně vytvořte i druhý filet.
  • Pokud kupujete již připravené rybí filety, ověřte si, že jsou čerstvé. Při omaku se vám do nich nesmí zabořit prst.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit