Rychlé jídlo pro milovníky ryb s cibulkou, petrželkou a kyselými okurkami.
Suroviny
štika
1
kg
filety
sůl
pepř
mouka pšeničná hladká
na obal
máslo
200
g
okurka
100
g
kyselé, najemno pokrájené
cibule
100
g
petrželka
2
PL
nasekaná
1 Filety osolte, opepřete a obalte v mouce. Opečte z obou stran na polovině másla a dejte do zapékací misky.
2 Na druhé polovině másla nechte zesklovatět cibulku, přidejte nakrájené okurky a nasekanou petrželku. Vše dochuťte solí či pepřem a směsí posypte štiku. Nechte v troubě rozpálené na 180 °C deset minut zapéct.
JAK FILETOVAT
- Špičkou nože rozřízněte rybě břicho a vyjměte vnitřnosti.
- Odsekněte hlavu a rybu omyjte.
- Rybu položte na bok. U ocasu nůž prostrčte mezi maso a páteř a řežte po celé délce až k hlavě, abyste maso od páteře oddělili. Máte první filet.
- Žeberní kosti podřízněte šikmým řezem a kosti ze středu vyberte pinzetou.
- Nad páteří prostrčte nůž a stejně vytvořte i druhý filet.
- Pokud kupujete již připravené rybí filety, ověřte si, že jsou čerstvé. Při omaku se vám do nich nesmí zabořit prst.