Smažení na sádle nemá chybu. Zvýrazní chuť a zajistí křupavost.
Suroviny
štika
600
g
filety vykostěné
sůl
mletá
polenta
150
g
na obal
na smažení
polníček
4
hrsti
citron
1
ks
skrojky k podávání
Na dip
zakysaná smetana
200
g
hustá konzistence
majonéza
1
PL
pepř barevný
2
PL
naložený, nasekaný
petrželka
1
PL
hladkolistá
sůl
na dochucení
cukr
1
špetka
na duchucení
1 V misce promíchejte suroviny na dip, dochuťte ho a uložte v chladu. Filet nakrájejte na stejně velké tenké proužky, osolte a ve větší míse promíchejte s mletou paprikou. Přisypte kukuřičnou krupici, obalte v ní všechny kousky ryby a dobře přitiskněte.
2 Rozpalte vyšší vrstvu sádla a proužky štiky usmažte dozlatova. Odkládejte na papírové ubrousky a podávejte s listy polníčku a s pepřovým dipem.