Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křupavá štika s pepřovým dipem

Křupavá štika s pepřovým dipem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1501 kcal
Bílkoviny 135 g
Sacharidy 133 g
Tuky 43 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Smažení na sádle nemá chybu. Zvýrazní chuť a zajistí křupavost.

Suroviny

štika 600 g
filety vykostěné
sůl
polenta 150 g
na obal
na smažení
polníček 4 hrsti
skrojky k podávání
Na dip
hustá konzistence
majonéza 1 PL
pepř barevný 2 PL
naložený, nasekaný
petrželka 1 PL
hladkolistá
sůl
na dochucení
cukr 1 špetka
na duchucení

1 V misce promíchejte suroviny na dip, dochuťte ho a uložte v chladu. Filet nakrájejte na stejně velké tenké proužky, osolte a ve větší míse promíchejte s mletou paprikou. Přisypte kukuřičnou krupici, obalte v ní všechny kousky ryby a dobře přitiskněte.

2 Rozpalte vyšší vrstvu sádla a proužky štiky usmažte dozlatova. Odkládejte na papírové ubrousky a podávejte s listy polníčku a s pepřovým dipem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč