Křupavá štika s pepřovým dipem

Křupavá štika s pepřovým dipem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1501 kcal
Bílkoviny 135 g
Sacharidy 133 g
Tuky 43 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Smažení na sádle nemá chybu. Zvýrazní chuť a zajistí křupavost.

Suroviny

štika 600 g
filety vykostěné
sůl
paprika sladká
mletá
polenta 150 g
na obal
sádlo
na smažení
polníček 4 hrsti
citron 1 ks
skrojky k podávání
Na dip
zakysaná smetana 200 g
hustá konzistence
majonéza 1 PL
pepř barevný 2 PL
naložený, nasekaný
petrželka 1 PL
hladkolistá
sůl
citronová štáva
na dochucení
cukr 1 špetka
na duchucení

1 V misce promíchejte suroviny na dip, dochuťte ho a uložte v chladu. Filet nakrájejte na stejně velké tenké proužky, osolte a ve větší míse promíchejte s mletou paprikou. Přisypte kukuřičnou krupici, obalte v ní všechny kousky ryby a dobře přitiskněte.

2 Rozpalte vyšší vrstvu sádla a proužky štiky usmažte dozlatova. Odkládejte na papírové ubrousky a podávejte s listy polníčku a s pepřovým dipem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...
Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?
  • Novinky a zajímavosti

Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?

Zatímco větrník si nedovedeme představit bez karamelového krému a polevy, dezertu Paris Brest nesmí chybět oříškový mousseline. Přestože se komponenty liší chuťově i přípravou, mají tyto dezerty společného jmenovatele. Je jím korpus ve...
Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek
  • Jak na to

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek

‚Holanďák‘ není z Holandska, je náš! Křupavá strouhanka na povrchu, uvnitř mleté maso, vytékající šťáva a rozteklý sýr. Také už se vám sbíhají sliny? Pak by vám neměly uniknout naše tipy na přípravu nejšťavnatějšího holandského řízku, jaký...
Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit