0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Řecký salát s octem

Řecký salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Řecký salát s octem

3.6 / 5. Počet hodnocení: 35
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1481 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 41 g
Tuky 132 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je bezkonkurenčně skvělý – jen musíte použít prvotřídní šťavnatou zeleninu, která má intenzivní chuť. Řecký salát není třeba solit, feta bývá dost slaná sama o sobě.

Suroviny

rajče 3 ks
středně velká
okurka 1 ks
oloupaná
paprika červená 1 ks
cibule červená 1 ks
nakrájená na klínky
olivy černé 50 g
olivový olej extra panenský 100 ml
sýr feta 150 g
na kostičky
oregano 2 ČL
sušené nebo 1 odrhnutá větvička čerstvého
vinný ocet červený
k podávání
sůl
k podávání

Postup

1

Rajčata a okurky nakrájejte na větší kusy. Papriku zbavte semínek a nakrájejte na širší proužky, cibuli na klínky. Všechnu zeleninu i olivy rozdělte do misek nebo hlubokých talířů a zakápněte olivovým olejem.

2

Na salát nasypte kostičky fety a na ni oregano.

3

Na stůl postavte vinný ocet a sůl, aby si každý mohl dochucovat podle svého.

Salát podávejte s bílým pečivem – na závěr jím můžete vytřít lahodnou směs olivového oleje a šťávy, kterou pustila rajčata a okurky.

Získejte náskok 
Rajčata, okurky, papriku a fetu můžete pokrájet a smíchat dvě hodiny předem. Cibuli přidejte až těsně před podáváním.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Komentáře

Anonym

Máte někdo tip, kde sehnat opravdu kvalitní řecký feta sýr, kromě možnosti si ho nechat vozit? :)

Anonym

Poslední dobou čím dál později vídám "pravou" Fetu v obchodech se zdravou výživou...

Anonym

mělo to samozřejmě být "čím dál častěji"

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit