Tato polévka z ředkviček nás nadchla. Přidávají se do ní ředkvičky i s lístky, takže nic nepřijde nazmar. Je krémová, jemná a plná vitamínů. Jarní polévky dodají tělu vzpruhu, kterou po zimě tolik potřebují! O důvod víc, proč si tuto lahůdku uvařit.
Suroviny
Postup
V hrnci rozpusťte máslo, vsypte do něj cibuli, po chvíli přidejte jemně pokrájené ředkvičky a vše nechte na mírném ohni zesklovatět a změknout.
Potom přihoďte omyté a okapané ředkvičkové listy a míchejte do zavadnutí; trvá to asi 4 minuty.
Přidejte brambory, zalijte je horkým vývarem a vařte asi 20 minut doměkka.
Hrnec odstavte a polévku rozmixujte. Přeceďte přes jemné síto zpět do hrnce, vmíchejte smetanu, osolte, opepřete a prohřejte.
Při podávání ozdobte jemně pokrájenými zbylými ředkvičkami a kerblíkem nebo výhonky řeřichy.
NĚCO NAVÍC
- Na zjemnění můžete použít i běžnou třicetiprocentní smetanu ke šlehání, ale smetana s vyšším obsahem tuku dodá polévce naprosto dokonalou chuť i konzistenci.
- Na polévku použijte jen nepoškozené mladé a nezavadlé listy ředkviček od osvědčeného pěstitele nebo z vlastní zahrádky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu s jarní zeleninou(4 recepty)
- 10x jarní polévka(10 receptů)