Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1377 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 105 g
Tuky 91 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tato polévka nás nadchla. Přidávají se do ní i ředkvičkové listy, takže nic nepřijde nazmar.

Suroviny

máslo 2 PL
cibule 1 ks
oloupaná, najemno
1
ředkvičkové listy mladé, asi ze dvou svazků ředkviček
ředkvičky 2 svazky
1 svazek do polévky, 1 na ozdobu (omyté a očištěné)
brambory 3 ks
střední, moučné, varný typ C, oloupané a na kostky
vývar zeleninový 800 ml
smetana ke šlehání 200 ml
40% tuk
sůl
a čerstvě drcený černý pepř
kerblík
či výhonky řeřichy na ozdobu

1 V hrnci rozpusťte máslo, vsypte do něj cibuli, po chvíli přidejte jemně pokrájené ředkvičky a vše nechte na mírném ohni zesklovatět a změknout. Potom přihoďte omyté a okapané ředkvičkové listy a míchejte do zavadnutí; trvá to asi 4 minuty. Přidejte brambory, zalijte je horkým vývarem a vařte asi 20 minut doměkka.

2 Hrnec odstavte a polévku rozmixujte. Přeceďte přes jemné síto zpět do hrnce, vmíchejte smetanu, osolte, opepřete a prohřejte. Při podávání ozdobte jemně pokrájenými zbylými ředkvičkami a kerblíkem nebo výhonky řeřichy.

NĚCO NAVÍC

  • Na zjemnění můžete použít i běžnou třicetiprocentní smetanu ke šlehání, ale smetana s vyšším obsahem tuku dodá polévce naprosto dokonalou chuť i konzistenci.
  • Na polévku použijte jen nepoškozené mladé a nezavadlé listy ředkviček od osvědčeného pěstitele nebo z vlastní zahrádky.

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, kvalitní pekáč a dostatek času. Tahle trojkombinace povznese téměř každé maso do nebeských výšin. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení
  • Poradna

3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení

Máte chuť na maso? Než vyrazíte k řezníkovi, přečtěte si, které tři kousky pečeného vepřového vás nikdy nezklamou. Ať už zvolíte bůček, pečeni, krkovici nebo vepřové ocásky, na talíř dostanete jemné šťavnaté maso se silnou chutí. Parádu s...
5 jídel, která zvýší vaši imunitu
  • Tipy a triky

5 jídel, která zvýší vaši imunitu

Jak zůstat fit a zlepšit obranyschopnost svého organismu v tomto období? Přidejte do svého jídelníčku následující pokrmy a potraviny. Budete odolnější a chřipka si na vás jen tak nepřijde. ...
Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...

Obchod Apetit