0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krémová ředkvičková polévka

Krémová ředkvičková polévka

2.9 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1359 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 46 g
Tuky 106 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příjemně pikantní krém plný řízných ředkviček si stoprocentně zamilujete!

Suroviny

ředkvičky 2 svazky
petrželka svazek
máslo 2 PL
cibule 1 ks
vývar 750 ml
víno bílé 100 ml
suché
pepř
muškátový květ
žloutek 1 ks
smetana ke šlehání 150 ml

1 Jemně nasekejte oprané lístky ze 2 svazků ředkviček a hladkolistou petrželku. V hrnci na 2 lžících másla asi tři minuty opékejte 1 cibuli, nadrobno.

2 Přidejte sekané lístky a míchejte ještě minutu. Zalijte 750 ml vývaru, 100 ml suchého bílého vína, přidejte pepř, muškátový květ a zvolna vařte asi 10 minut.

3 Rozšlehejte žloutek ve 150 ml smetany ke šlehání. Odstavte a vmíchejte smetanovou směs a nahrubo nastrouhané ředkvičky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit