Příjemně pikantní krém plný řízných ředkviček si stoprocentně zamilujete!
Suroviny
ředkvičky
2
svazky
petrželka
svazek
máslo
2
PL
cibule
1
ks
vývar
750
ml
víno bílé
100
ml
suché
pepř
žloutek
1
ks
smetana ke šlehání
150
ml
Postup
1
Jemně nasekejte oprané lístky ze 2 svazků ředkviček a hladkolistou petrželku. V hrnci na 2 lžících másla asi tři minuty opékejte 1 cibuli, nadrobno.
2
Přidejte sekané lístky a míchejte ještě minutu. Zalijte 750 ml vývaru, 100 ml suchého bílého vína, přidejte pepř, muškátový květ a zvolna vařte asi 10 minut.
3
Rozšlehejte žloutek ve 150 ml smetany ke šlehání. Odstavte a vmíchejte smetanovou směs a nahrubo nastrouhané ředkvičky.