Tahle polévka má pro vás mnohá plus: svou ostrou svěží chutí povzbudí apetyt, obsahuje až 100 mg vitaminu C, karoten, vitaminy B, minerální látky jako draslík, vápník či železo.
Postup
V hrnci rozpalte olej a opékejte na něm asi 3 minuty pórek. Pak ho zalijte 2 lžícemi vody, přiklopte a pět minut duste. Přidejte vývar, brambory, uveďte do varu a pod pokličkou vařte 15 minut; až budou brambory měkké. Stáhněte z ohně, přidejte ostříhané řeřichové lístky, mléko a rozmixujte dohladka. Dochuťte solí i pepřem a už jen mírně prohřejte. Podávejte ozdobené řeřichovými lístky.
NĚCO NAVÍC: Mléko můžete nahradit biojogurtem či kysanou smetanou, a řeřichu zase mladými špenátovými lístky. Opravdovou lahůdku vytvoříte, pokud se vám podaří sehnat řeřichu potoční (dováží ji firma Abasto). Jinak si řeřichu můžete sami snadno vypěstovat na vlhké vatě z biosemen od firmy Semo nebo Sonnentor.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jarní biomenu(5 receptů )