0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Řeřichová polévka

Řeřichová polévka

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 951 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 140 g
Tuky 19 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle polévka má pro vás mnohá plus: svou ostrou svěží chutí povzbudí apetyt, obsahuje až 100 mg vitaminu C, karoten, vitaminy B, minerální látky jako draslík, vápník či železo.

Suroviny

olivový olej 2 ČL
pórek 3 ks
bio, očištěné a pokrájené
brambory 350 g
bio, oloupané a pokrájené na kousky
vývar zeleninový 1 l
pro přípravu použijte 2 kostky zeleninového biobujonu, např. Würzl či Biolinie
řeřicha 75 g
plus trochu na ozdobení
mléko 150 ml
pepř
čerstvý
sůl

V hrnci rozpalte olej a opékejte na něm asi 3 minuty pórek. Pak ho zalijte 2 lžícemi vody, přiklopte a pět minut duste. Přidejte vývar, brambory, uveďte do varu a pod pokličkou vařte 15 minut; až budou brambory měkké. Stáhněte z ohně, přidejte ostříhané řeřichové lístky, mléko a rozmixujte dohladka. Dochuťte solí i pepřem a už jen mírně prohřejte. Podávejte ozdobené řeřichovými lístky.

NĚCO NAVÍC: Mléko můžete nahradit biojogurtem či kysanou smetanou, a řeřichu zase mladými špenátovými lístky. Opravdovou lahůdku vytvoříte, pokud se vám podaří sehnat řeřichu potoční (dováží ji firma Abasto). Jinak si řeřichu můžete sami snadno vypěstovat na vlhké vatě z biosemen od firmy Semo nebo Sonnentor.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč