0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Řeřichová polévka

Řeřichová polévka

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 951 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 140 g
Tuky 19 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle polévka má pro vás mnohá plus: svou ostrou svěží chutí povzbudí apetyt, obsahuje až 100 mg vitaminu C, karoten, vitaminy B, minerální látky jako draslík, vápník či železo.

Suroviny

olivový olej 2 ČL
pórek 3 ks
bio, očištěné a pokrájené
brambory 350 g
bio, oloupané a pokrájené na kousky
vývar zeleninový 1 l
pro přípravu použijte 2 kostky zeleninového biobujonu, např. Würzl či Biolinie
řeřicha 75 g
plus trochu na ozdobení
mléko 150 ml
pepř
čerstvý
sůl

V hrnci rozpalte olej a opékejte na něm asi 3 minuty pórek. Pak ho zalijte 2 lžícemi vody, přiklopte a pět minut duste. Přidejte vývar, brambory, uveďte do varu a pod pokličkou vařte 15 minut; až budou brambory měkké. Stáhněte z ohně, přidejte ostříhané řeřichové lístky, mléko a rozmixujte dohladka. Dochuťte solí i pepřem a už jen mírně prohřejte. Podávejte ozdobené řeřichovými lístky.

NĚCO NAVÍC: Mléko můžete nahradit biojogurtem či kysanou smetanou, a řeřichu zase mladými špenátovými lístky. Opravdovou lahůdku vytvoříte, pokud se vám podaří sehnat řeřichu potoční (dováží ji firma Abasto). Jinak si řeřichu můžete sami snadno vypěstovat na vlhké vatě z biosemen od firmy Semo nebo Sonnentor.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit