Salsa jako polévka

Salsa jako polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 442 kcal
Bílkoviny 1 g
Cukr 34 g
Tuky 28 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Pikantní pochoutka z rajčat, dochucená česnekem, koriandrem a šťávou z limety. Podávejte s tortillovými lupínky.

Suroviny

rajčata 5 ks
masitá
cibule 1 ks
malá
česnek 1 stroužek
třtinový cukr 0.5 ČL
limetová šťáva
z 1 limety
koriandr hrst
lístky
olivový olej 2 PL
chilli pasta gochujang
sůl

1 Pokrájejte nahrubo 5 masitých rajčat (300 g), nadrobno malou červenou cibuli a stroužek česneku.

2 Přidejte půl lžičky třtinového cukru, šťávu z 1 limety, hrst lístků koriandru či petrželky, 2 lžíce olivového oleje, chilli pastu a osolte.

3 Rozmixujte tak, aby se vše promíchalo, ale zelenina zůstala ještě v kouscích. Podávejte ozdobené bylinkami a s tortillovými lupínky.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit