Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salsa jako polévka

Salsa jako polévka

5/5 Počet hodnocení: 8
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 447 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 34 g
Tuky 28 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní pochoutka z rajčat, dochucená česnekem, koriandrem a šťávou z limety. Podávejte s tortillovými lupínky.

Suroviny

masitá
malá
česnek 1 stroužek
třtinový cukr ½ ČL
limetová šťáva
z 1 limety
koriandr čerstvý 1 hrst
lístky
olivový olej 2 PL
sůl

Postup

1

Pokrájejte nahrubo 5 masitých rajčat (300 g), nadrobno malou červenou cibuli a stroužek česneku.

2

Přidejte půl lžičky třtinového cukru, šťávu z 1 limety, hrst lístků koriandru či petrželky, 2 lžíce olivového oleje, chilli pastu a osolte.

3

Rozmixujte tak, aby se vše promíchalo, ale zelenina zůstala ještě v kouscích. Podávejte ozdobené bylinkami a s tortillovými lupínky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín