0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Řezy s čokoládou, rumem a lískovými oříšky

Řezy s čokoládou, rumem a lískovými oříšky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Řezy s čokoládou, rumem a lískovými oříšky

5 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné Na formu 20 x 20 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7783 kcal
Bílkoviny 154 g
Sacharidy 675 g
Tuky 476 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jak by chutnal kříženec mezi brownies a třímlékovým koláčem? Božsky! Nemusíte nám ovšem pouze věřit, můžete totiž sami ochutnat... Na první pohled totiž tyhle řezy působí nenápadně, na první ochutnání vám ovšem ukradnou srdce.

Suroviny

máslo
na vymazání formy
kakao holandského typu 50 g
voda 180 ml
horká
slunečnicový olej 160 ml
vejce 4 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
krupicový cukr 165 g
mouka pšeničná hladká 230 g
kypřicí prášek do pečiva 1.5 ČL
sůl 1 špetka
kondenzované mléko 180 g
neslazené
hnědý cukr 75 g
jemný
rum 40 ml
třtinový
Na čoko polevu
mléčná čokoláda 200 g
tmavá čokoláda 200 g
zlatý sirup 1 PL
smetana ke šlehání 80 ml
40%
lískové oříšky 100 g
opražených a nasekaných

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Formu vymažte slabě máslem a vyložte pečicím papírem, okraje papíru nechte delší.

2

V misce smíchejte kakao s horkou vodou na hladkou pastu. V míse vyšlehejte olej, vejce, vanilkový extrakt a krupicový cukr. Přidejte kakaovou pastu a znovu prošlehejte. Vmíchejte prosátou mouku, kypřicí prášek a sůl. Těsto vlijte do formy a pečte 30–35 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do těsta nevyjde ven suchá.

3

Mezitím do rendlíku nalijte mléko, přidejte jemný hnědý cukr a přiveďte k varu. Vařte asi 3 minuty, až se cukr rozpustí, a odstavte. Přilijte rum a zamíchejte.

4

Upečený korpus vytáhněte z trouby, pomocí pečicího papíru vyjměte z formy, papír opatrně sloupněte a korpus vraťte do formy dnem vzhůru – takto bude více porézní a lépe nasaje připravené mléko. Pak jej propíchejte špejlí a rovnoměrně po lžících prolijte mlékem s rumem – možná část mléka zbude, koláč by neměl v tekutině úplně plavat. Dejte vychladit.

5

Na čoko polevu rozpusťte nad vodní lázní obě čokolády se zlatým sirupem a smetanou a rozmíchejte dohladka. Rozetřete na vychladlé těsto a posypte lískovými oříšky. Krájejte na řezy a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit