Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Řezy s čokoládou, rumem a lískovými oříšky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 43
Do 75 minut Snadné Na formu 20 x 20 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7783 kcal
Bílkoviny 154 g
Sacharidy 675 g
Tuky 476 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jak by chutnal kříženec mezi brownies a třímlékovým koláčem? Božsky! Nemusíte nám ovšem pouze věřit, můžete totiž sami ochutnat... Na první pohled totiž tyhle čokoládové řezy působí nenápadně, na první ochutnání vám ovšem ukradnou srdce.

Související recepty

Suroviny

na vymazání formy
voda 180 ml
horká
slunečnicový olej 160 ml
vejce 4 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
kypřicí prášek do pečiva 1,5 ČL
sůl 1 špetka
neslazené
hnědý cukr 75 g
jemný
rum 40 ml
třtinový
Na čoko polevu
tmavá čokoláda 200 g
zlatý sirup 1 PL
lískové oříšky 100 g
opražených a nasekaných

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Formu vymažte slabě máslem a vyložte pečicím papírem, okraje papíru nechte delší.

2

V misce smíchejte kakao s horkou vodou na hladkou pastu. V míse vyšlehejte olej, vejce, vanilkový extrakt a krupicový cukr. Přidejte kakaovou pastu a znovu prošlehejte. Vmíchejte prosátou mouku, kypřicí prášek a sůl. Těsto vlijte do formy a pečte 30–35 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do těsta nevyjde ven suchá.

3

Mezitím do rendlíku nalijte mléko, přidejte jemný hnědý cukr a přiveďte k varu. Vařte asi 3 minuty, až se cukr rozpustí, a odstavte. Přilijte rum a zamíchejte.

4

Upečený korpus vytáhněte z trouby, pomocí pečicího papíru vyjměte z formy, papír opatrně sloupněte a korpus vraťte do formy dnem vzhůru – takto bude více porézní a lépe nasaje připravené mléko. Pak jej propíchejte špejlí a rovnoměrně po lžících prolijte mlékem s rumem – možná část mléka zbude, koláč by neměl v tekutině úplně plavat. Dejte vychladit.

5

Na čoko polevu rozpusťte nad vodní lázní obě čokolády se zlatým sirupem a smetanou a rozmíchejte dohladka. Rozetřete na vychladlé těsto a posypte lískovými oříšky. Krájejte na řezy a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetit magazín

AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...