Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Řezy s čokoládou, rumem a lískovými oříšky
Řezy s čokoládou, rumem a lískovými oříšky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Řezy s čokoládou, rumem a lískovými oříšky

3.9/5 Počet hodnocení: 40
Více než hodinu Velmi snadné Na formu 20 x 20 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7783 kcal
Bílkoviny 154 g
Sacharidy 675 g
Tuky 476 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jak by chutnal kříženec mezi brownies a třímlékovým koláčem? Božsky! Nemusíte nám ovšem pouze věřit, můžete totiž sami ochutnat... Na první pohled totiž tyhle řezy působí nenápadně, na první ochutnání vám ovšem ukradnou srdce.

Suroviny

na vymazání formy
voda 180 ml
horká
slunečnicový olej 160 ml
vejce 4 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
kypřicí prášek do pečiva 1,5 ČL
sůl 1 špetka
neslazené
hnědý cukr 75 g
jemný
rum 40 ml
třtinový
Na čoko polevu
tmavá čokoláda 200 g
zlatý sirup 1 PL
lískové oříšky 100 g
opražených a nasekaných

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Formu vymažte slabě máslem a vyložte pečicím papírem, okraje papíru nechte delší.

2

V misce smíchejte kakao s horkou vodou na hladkou pastu. V míse vyšlehejte olej, vejce, vanilkový extrakt a krupicový cukr. Přidejte kakaovou pastu a znovu prošlehejte. Vmíchejte prosátou mouku, kypřicí prášek a sůl. Těsto vlijte do formy a pečte 30–35 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do těsta nevyjde ven suchá.

3

Mezitím do rendlíku nalijte mléko, přidejte jemný hnědý cukr a přiveďte k varu. Vařte asi 3 minuty, až se cukr rozpustí, a odstavte. Přilijte rum a zamíchejte.

4

Upečený korpus vytáhněte z trouby, pomocí pečicího papíru vyjměte z formy, papír opatrně sloupněte a korpus vraťte do formy dnem vzhůru – takto bude více porézní a lépe nasaje připravené mléko. Pak jej propíchejte špejlí a rovnoměrně po lžících prolijte mlékem s rumem – možná část mléka zbude, koláč by neměl v tekutině úplně plavat. Dejte vychladit.

5

Na čoko polevu rozpusťte nad vodní lázní obě čokolády se zlatým sirupem a smetanou a rozmíchejte dohladka. Rozetřete na vychladlé těsto a posypte lískovými oříšky. Krájejte na řezy a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetit magazín

Jak připravit čerstvý domácí sýr ze tří surovin
  • Tipy a triky

Jak připravit čerstvý domácí sýr ze tří surovin

Čerstvý domácí sýr stojí za námahu. Nebude vás stát skoro žádné úsilí a můžete ho mít kdykoli po ruce. Můžete ho grilovat, opékat i zapékat nebo si ho dát jen tak na měkkém chlebu s bylinkami. ...
AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč