Pečená kuřecí prsa se šalvějovým máslem & salát s pomerančovou zálivkou

Pečená kuřecí prsa se šalvějovým máslem & salát s pomerančovou zálivkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1223 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 67 g
Tuky 97 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když z elegantního pokrmu pro dámy uberete část lupení, a naopak přidáte nové brambory, získáte nedělní oběd pro celou rodinu.

Související recepty

Suroviny

máslo 80 g
změklého
tymián 1 PL
najemno nasekaného
šalvěj 2 ČL
najemno nasekaných čerstvých
1 PL
paramazán najemno nastrouhaného
sůl
pepř
čerstvě mletý
4 ks
kuřecí prsní řízek (po 200 g), s kůží nebo supreme (ty mívají i kostičku od křídla)
olivový olej
pečivo
čerstvé, k podávání
NA SALÁT
ředkvičky 1
na tenká kolečka
mrkev 3 ks
(podle velikostí), na šikmé delší plátky nebo jinak hezky nakrájených
jarní cibulka 2 ks
nakrájené nadrobno
koriandr 2
nahrubo nakrájeného
hlávkový salát
popřípadě jiné salátové listy podle chuti
NA ZÁLIVKU
citronová kůra 1 ČL
nastrouhané
sušená pomerančová kůra 1 ČL
nastrouhané
citronová štáva 3 PL
pomerančová šťáva 3 PL
olivový olej extra panenský 2 PL
sůl 0.5 ČL
pepř 0.25 ČL
čerstvě mletý
med
tekutý

Promíchejte suroviny na salát kromě salátových listů a prošlehejte přísady na zálivku (med přidejte podle chuti). Promíchejte a dejte chladit do ledničky.

2 Mezitím v misce utřete máslo, tymián, šalvěj a parmazán. Osolte a opepřete. Dobře promíchejte, rozdělte na čtvrtiny. Prsty opatrně uvolněte kůži na všech kuřecích dílech. Vtiskněte pod ni vždy čtvrtinu bylinkového másla. Maso dejte na talíř, zakryjte a dejte na 30 minut do chladničky, aby máslo ztuhlo.

3 Troubu předehřejte na 220°C. Plech nebo velký pekáč vyložte pečicím papírem. Položte na něj naplněná kuřecí prsa. Potřete je olejem. Osolte a opepřete. Pečte 10 minut. Teplotu v troubě zmírněte na 200°C. Kuře potřete vypečenou šťávou. Pečte ještě 15–20 minut, aby se maso propeklo.

4 Pak salát z chladničky promíchejte se salátovými listy a podávejte ho k upečenému kuřeti nakrájenému na plátky. Podle chuti doplňte pečivem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit