Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečená kuřecí prsa se šalvějovým máslem & salát s pomerančovou zálivkou

Když z elegantního pokrmu pro dámy uberete část lupení, a naopak přidáte nové brambory, získáte nedělní oběd pro celou rodinu.

Vydání: 2018/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Pečení 0:30
Kuře

Ingredience

    • 80 g másla, změklého
    • 1 lžíce najemno nasekaného tymiánu
    • 2 lžičky najemno nasekaných čerstvých šalvějových lístků
    • 1 lžíce najemno nastrouhaného parmazánu
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 (po 200 g) kuřecí prsní řízky s kůží nebo supreme (ty mívají i kostičku od křídla)
    • olivový olej
    • čerstvé rustikální pečivo k podávání

    NA SALÁT

    • 1 větší svazek ředkviček, na tenká kolečka
    • 3–5 mrkví (podle velikostí), na šikmé delší plátky nebo jinak hezky nakrájených
    • 2 jarní cibulky, nakrájené nadrobno
    • 2 velké hrsti nahrubo nakrájeného čerstvého koriandru
    • hlávkový salát, popřípadě jiné salátové listy podle chuti

    NA ZÁLIVKU

    • 1 lžička nastrouhané citronové kůry
    • 1 lžička nastrouhané pomerančové kůry
    • 3 lžíce citronové šťávy
    • 3 lžíce pomerančové šťávy
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • 1/2 lžičky soli
    • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
    • pár kapek tekutého medu

Příprava jídla

Promíchejte suroviny na salát kromě salátových listů a prošlehejte přísady na zálivku (med přidejte podle chuti). Promíchejte a dejte chladit do ledničky.

2 Mezitím v misce utřete máslo, tymián, šalvěj a parmazán. Osolte a opepřete. Dobře promíchejte, rozdělte na čtvrtiny. Prsty opatrně uvolněte kůži na všech kuřecích dílech. Vtiskněte pod ni vždy čtvrtinu bylinkového másla. Maso dejte na talíř, zakryjte a dejte na 30 minut do chladničky, aby máslo ztuhlo.

3 Troubu předehřejte na 220°C. Plech nebo velký pekáč vyložte pečicím papírem. Položte na něj naplněná kuřecí prsa. Potřete je olejem. Osolte a opepřete. Pečte 10 minut. Teplotu v troubě zmírněte na 200°C. Kuře potřete vypečenou šťávou. Pečte ještě 15–20 minut, aby se maso propeklo.

4 Pak salát z chladničky promíchejte se salátovými listy a podávejte ho k upečenému kuřeti nakrájenému na plátky. Podle chuti doplňte pečivem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře se zeleninou z jednoho hrnce

Ricottové gnocchi s hráškem

Steakový salát

Chřest s tuňákovou omáčkou (à la vitello tonnato)

Krémové těstoviny primavera

Přidat komentář