Pečená kuřecí prsa se šalvějovým máslem a salátem je recept, který nadchne snad všechny vyznavače zdravé stravy. Nevyžaduje příliš péče, a přesto dosáhnete naprosto luxusního výsledku. Když z elegantního pokrmu pro dámy uberete část lupení, a naopak přidáte nové brambory, získáte nedělní oběd pro celou rodinu.
Suroviny
Postup
Promíchejte suroviny na salát kromě salátových listů a prošlehejte přísady na zálivku (med přidejte podle chuti). Promíchejte a dejte chladit do ledničky.
Mezitím v misce utřete máslo, tymián, šalvěj a parmazán. Osolte a opepřete. Dobře promíchejte, rozdělte na čtvrtiny.
Prsty opatrně uvolněte kůži na všech kuřecích dílech. Vtiskněte pod ni vždy čtvrtinu bylinkového másla. Maso dejte na talíř, zakryjte a dejte na 30 minut do chladničky, aby máslo ztuhlo.
Troubu předehřejte na 220 °C. Plech nebo velký pekáč vyložte pečicím papírem.
Položte na něj naplněná kuřecí prsa. Potřete je olejem. Osolte a opepřete. Pečte 10 minut. Teplotu v troubě zmírněte na 200 °C. Kuře potřete vypečenou šťávou. Pečte ještě 15–20 minut, aby se maso propeklo.
Pak salát z chladničky promíchejte se salátovými listy a podávejte ho k upečenému kuřeti nakrájenému na plátky. Podle chuti doplňte pečivem.