Fašank, ostatky, končiny, šibřinky či voračky – i to jsou některá označení pro masopust. Čas, kdy se české vesnice a města promění v rej masek, hudby a tance. Představte si barevné průvody, vůni čerstvých koblih a škvarků i radost,...
Možná jste o něm ještě neslyšeli, ale věřte, že Nanaimo bar voní čokoládou, chutná po kokosu a doslova se rozplývá na jazyku. Tento kanadský dezert je dokonalou ukázkou toho, jak i jednoduché recepty mohou mít neodolatelné kouzlo. Jeho...
Milovníci všeho pálivého a ostrého, zbystřete. Chilli je totiž skvělá ingredience, která sluší mnoha pokrmům. A rozhodně se nemusíte omezovat jen na klasiku ve stylu pekelně ostrého chilli con carne nebo pálivých kuřecích křídel. Co...
Rádi pečete a chcete mít fotku svého dezertu v tištěném Apetitu? Zapojte se do Výzvy Sladké trojky a vyhrajte kuchařku Vojty Vrtišky, vítěze soutěže Peče celá země.
...
Zimní víkendy jsou jako stvořené pro chvíle strávené doma, s vůní dobrého jídla a blízkými kolem stolu. Připravili jsme pro vás jednoduché menu, které zahřeje na těle i na duši. Vše z běžně dostupných surovin a bez zbytečných starostí. Ať...
Kapustové karbanátky patří mezi českou klasiku a nejlépe se je můžeme naučit od našich babiček, které je s láskou připravovaly na rodinný oběd. Vyzkoušejte osvědčený recept inspirovaný tradicí a zařaďte kapustu do rodinného jídelníčku,...